30-10-2020

Δίκη για δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Άναψαν τα αίματα» στο Εφετείο Λαμίας – Τον Μάιο η απόφαση για Κορκονέα, Σαραλιώτη

Συνεχίστηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου,  η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, με συνεργό του Βασίλη Σαραλιώτη.

Η υπόθεση εκδικάζεται  στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Οι δύο κατηγορούμενοι έγιναν οι στόχο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία σε μια ένθερμη κατάθεση, δήλωσε πως  δύο κατηγορούμενοι «δρούσαν συντονισμένα και από κοινού».

«Θερμή» ήταν για μία ακόμη φορά η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας στη δίκη των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Η ημέρα ξεκίνησε με απρόοπτα. Ένα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο, με τον άγνωστο φαρσέρ να υποστηρίζει ότι εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί και στο παλαιό κτίριο των Δικαστηρίων στο κέντρο της Λαμίας, ήταν αρκετό για να προκαλέσει αναστάτωση στο χώρο. Μάλιστα, δε δίστασε να χρησιμοποιήσει το όνομα των «Πυρήνων της Φωτιάς» για την πράξη αυτή.

Ωστόσο, αφού αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για τηλεφώνημα-φάρσα, η δίκη ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με τους τακτικούς δικαστές να ανακοινώνουν ότι δεν κάνουν δεκτό το αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου για παράλληλη προβολή των εγγράφων της δικογραφίας, στοιχεία των οποίων ανέφερε στην αγόρευσή της.

Μετά την ανακοίνωση των δικαστών τα πνεύματα οξύνθηκαν. Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση, με την συνήγορο Πολιτικής Αγωγής να κάνει λόγο για φαλκίδευση της σύνθεσης του Δικαστηρίου, αφού η απόφαση ήταν αποκλειστικά των τριών τακτικών δικαστών.

Πάρα τις εντάσεις η αγόρευση της κας Κωνσταντοπούλου συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:30’.

Η ίδια υποστήριξε τις θέσεις της Πολιτικής Αγωγής για καταδίκη των Κορκονέα και Σαραλιώτη σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση τονίζοντας ότι «η απονομή δικαιοσύνης και η αποκατάσταση δικαίου είναι πρόληψη για να μην υπάρξουν άλλοι Αλέξανδροι. Αν η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν τιμωρηθεί σας λέω με ειλικρίνεια ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια θύματα».

Συγκινητική ήταν η στιγμή που η κα Κωνσταντοπούλου διάβασε ένα ιδιόχειρο σημείωμα της μητέρας του Αλέξανδρου, με λεπτομέρειες από τις τελευταίες ημέρες του 15χρονου αγοριού.

Στο Δικαστήριο έδωσαν το «παρών» και αρκετοί καθηγητές του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αν το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, η απόφαση θα έχει ανακοινωθεί πριν τις εκλογές.