18-04-2021

Συναγερμός για εγκλωβισμένους από τη βροχή στην Κρήτη – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ

  • Τα τέσσερα άτομα έχουν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου η στάθμη του νερού περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα
  • Νωρίτερα, η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει και σε άλλες δύο περιπτώσεις απεγκλωβισμών σε δύο σπίτια

Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή της Παχιάς Άμμου Λασιθίου, όπου τέσσερα άτομα έχουν εγκλωβιστεί από τη σφοδρή βροχόπτωση. Στην περιοχή έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, τα άτομα έχουν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου η στάθμη του νερού περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα τρία μέτρα σε ύψος.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».

Νωρίτερα, η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει και σε άλλες δύο περιπτώσεις απεγκλωβισμών σε δύο σπίτια.

Η μία αφορούσε πάλι σε τέσσερα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους και τελικά οι διασώστες της πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, ενώ σώθηκε και ένας ηλικιωμένος που επίσης είχε εγκλωβιστεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ