13-04-2021

Καταθέσεις δικηγόρων στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από τους τρεις κατηγορούμενους συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και με το δάχτυλο στην σκανδάλη δεν άφησαν λεπτό από τα μάτια τους, τους τρεις αλβανούς κατηγορούμενους.

Παράλληλα, σήμερα κατέθεσαν και δικηγόροι που εκπροσωπούν την πλευρά του 65χρονου προφυλακισμένου δικηγόρου και του Αριστείδη Φλώρου.

Οι δικηγόροι δεν έχουν αναφερθεί επί της ουσίας στα πραγματικά γεγονότα της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά στις παρασκηνιακές συζητήσεις και επικοινωνίες που είχαν προηγηθεί ανάμεσα στην πλευρά του 65χρονου δικηγόρου, ο οποίος μάλιστα προφυλακίστηκε για συμμετοχή του στη «μαφία των φυλακών» και την πλευρά του Αριστείδη Φλώρου.

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του 65χρονου που έγινε το 2014 στην Πεντέλη, είναι οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ κατηγορούμενος ήταν στην υπόθεση εκείνη και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος εκπροσωπείτο από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος κατέθεσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος εκβιαζόταν από την πλευρά του 65χρονου δικηγόρου με 2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποσύρει την παράσταση πολιτικής αγωγής, αλλά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι να αλλάξουν τις καταθέσεις τους.

Ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, που μέχρι πριν από λίγες μέρες εκπροσωπούσε τον 65χρονο δικηγόρο, αρνήθηκε τέτοιο οικονομικό εκβιασμό, ωστόσο είπε ότι συγκεκριμένος δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον 65χρονο είχε ζητήσει δικηγορική αμοιβή ύψους 200.000 ευρώ σε περίπτωση που ο εντολέας του έκανε πίσω και δεν δήλωνε παράσταση πολιτικής αγωγής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ