13-04-2021

Πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του βούλγαρου εκτελεστή – Το χρονικό της σύλληψης

  • Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του βούλγαρου εκτελεστή
  • Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
  • Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας

Ταξίδι στην Ελλάδα μόνο για να εκτελέσουν το συμβόλαιο δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, έκαναν οι δύο δολοφόνοι του επιχειρηματία.

Η ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του 35χρονου αδερφού του συλληφθέντος, που ήταν το δεύτερο άτομο που πήρε μέρος στη δολοφονία, καθώς περίμενε τον εκτελεστή σε κοντινό αυτοκίνητο για να φύγουν μαζί σε άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις αρχές ο συλληφθέντας είναι «σκληρός κακοποιός» και «επαγγελματίας εκτελεστής» που δεν μιλά για το συμβόλαιο θανάτου. Την ώρα που συνελήφθη βρέθηκε πάνω του ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Μένει μόνιμα στο εξωτερικό, ενώ όταν συνελήφθη δεν οπλοφορούσε.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τα κινητά τηλέφωνα μιας χρήσεως που χρησιμοποίησαν οι δυο δράστες πριν τα πετάξουν.

Τα δύο αδέρφια έφτασαν στη χώρα μας χθες και η αστυνομία υποψιάζεται πως είχαν ακόμα ένα συμβόλαιο θανάτου να εκπληρώσουν.

Πως έγινε η σύλληψη

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του OpenTV, οι αρχές εντόπισαν το ξενοδοχείο που θα διέμενε ο 30χρονος άνδρας στα νότια προάστια και έστησαν ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολούθησης. Όταν ο ύποπτος βγήκε από το ξενοδοχείο, κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ του ξενοδοχείου, οι αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Ωστόσο, ο 30 χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του επιτάχυνε και στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Η προσπάθεια του δράστη όμως να αντισταθεί δεν σταμάτησε εκεί, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον βγάλουν από το αυτοκίνητό του. Χωρίς να τραυματιστεί κανείς οι αστυνομικοί τον έριξαν στο έδαφος, του φόρεσαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο περιπολικό, το οποίο τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο τμήμα ανθροποκτονιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ