31-10-2020

Απολογούνται οι δύο δικηγόροι για τη σχέση τους με τη μαφία των φυλακών

  • Σήμερα η απολογία των δύο δικηγόρων για τις σχέσεις με τη μαφία των φυλακών
  • Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η σύσταση και η συμμετοχή σε εγκληματικής οργάνωσης
  • Τι δείχνουν τα στοιχεία της δικογραφίας

Το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου αναμένεται να γίνει η απολογία των δύο δικηγόρων για τη σχέση τους με τη λεγόμενη μαφία των φυλακών. Η κατηγορία που τους έχει επιβληθεί είναι για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δύο δικηγόροι θα βρεθούν ενώπιον του ενώπιον ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιου Νικόπουλου.

Τα στοιχεία ωστόσο φαίνονται συντριπτικά. Η δικογραφία τους περιλαμβάνει  εκατοντάδες συνομιλίες καταγεγραμμένες σε ψηφιακή μορφή, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, σκιαγραφούν τον ρόλο που είχαν οι συλληφθέντες δικηγόροι στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, όπου αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε έγκλειστος αλβανός κακοποιός. Πρόκειται για τον έναν εκ των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών της εν ψυχρώ δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017.

Επίσης, καταλυτικό ρόλο για την έκδοση των ενταλμάτων που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο δικηγόρων έπαιξε κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία.

Εμβληματική θέση στην υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται 13 συνολικά πρόσωπα, έχει όμως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και η δράση του 33χρονου ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για το πρόσωπο που φέρεται να είχε προσφέρει καταφύγιο στους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)