13-02-2021

Με απόφαση του ΕΦΕΤ ανακαλείται νηστίσιμο τυρί – Βρέθηκαν ίχνη γάλακτος

Στην ανάκληση ενός προϊόντος που τελικά δεν είναι νηστίσιμο προχώρησε ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης επώνυμης καταγγελίας και μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το προϊόν «Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan», περιέχει γάλα, το οποίο βρέθηκε ύστερα από σχετική ανάλυση της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Όπως σημειώνεται, το γάλα έστω και σε ίχνη συνιστά αλλεργιογόνο παράγοντα και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν: «Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan», Ελληνικής Προέλευσης σε συσκευασία προστατευμένης ατμόσφαιρας των 200g, κομμένο σε φέτες, με κωδικό παραγωγής Lot: 70058.162.65, ημερομηνία παραγωγής: 22/11/2018, ημερομηνία συσκευασίας: 06/03/2019 και ημερομηνία ανάλωσης: 21/08/2019, το οποίο διακινείται από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΝΔ. ΜΠΡΕΖΑ Ο.Ε. – ΤΥΡΝΑΒΟΣ.

Από τον ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι και  παράλληλα έδωσε εντολή να αποσυρθεί η συγκεκριμένη παρτίδα. Οι καταναλωτές που έχουν ευαισθησία στο γάλα και έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ