18-09-2020

Αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα – Είχε «πλοκάμια» μέχρι το εξωτερικό

 

  • Το κύκλωμα είχε απλώσει τη δράση του και στο εξωτερικό
  • Παράλληλα εξέδιδε πλαστά διπλώματα ακόμα και σε οδηγούς λεωφορείων
  • Τα εννέα μέλη του κυκλώματος που ξεκίνησε τη δράση του τον Ιούλιο του 2018 θα απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή
  • Έκρυβαν σε κρύπτες τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Σοκάρουν τα όσα έρχονται στο φως από τη δικογραφία του κυκλώματος με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης. Όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε η Ασφάλεια η σπείρα είχε απλώσει τη δράση της και στο εξωτερικό, ενώ εξέδιδε πλαστά διπλώματα ακόμα και σε οδηγούς λεωφορείων.

Τα εννέα μέλη του κυκλώματος που ξεκίνησε τη δράση του τον Ιούλιο του 2018 θα απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή.

Την ίδια ώρα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου προχώρησε στην ανάκληση της άδειας  λειτουργίας της σχολής οδηγών που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, που μάλιστα πήγαιναν και στα σπίτια των «καλοπληρωτών», χωρίς ποτέ να δίνουν εξετάσεις.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται διάλογος μεταξύ δυο κατηγορουμένων για τα χρήματα που πρέπει να πάρει ο διευθυντής προκειμένου να τους καλύψει. Στο διάλογο η πρώτη υπάλληλος που συνομιλεί φέρεται να είναι η αρχηγός του κυκλώματος και ο δεύτερος διαχειριστής των «στημένων αιθουσών».

Υπάλληλος: Δεν θα σε ρωτήσει πιθανότατα (…) πρέπει αύριο να μαζέψουμε 1,5 ο καθένας …

Υπάλληλος: Εντάξει

Υπάλληλος: Γιατί είπαμε να του το δώσουμε για τα Χριστούγεννα και καλά και για όλο αυτό αλλά να μην το δώσουμε , να του τα δώσουμε αύριο αλλά να τα δώσει ο Γ. και καλά ότι το κάνει αυτός αλλά είναι περίεργο να του δώσουν τόσα λεφτά από μόνοι τους …γιατί από μέσα έχει γίνει η μ@@@@@@ και είπαμε να μαζέψει ο καθένας 1,5 .

Υπάλληλος: Ω ρε γαμ@@@ …

Υπάλληλος: Για να κλείσει αυτό είναι πολλά που πρέπει να σκεφτούμε και πως να τα χειραγωγήσουμε . Είναι πάρα πολλά. Γιατί πλέον ο άλλος πάνω έχει δυο επί 25 επί 30 επί 40 πόσο είναι. Και αν πάμε μια κάτω, γιατί το σκεφτόμουνα γιατί, που έλεγες κάτι άλλο και αυτά αν γίνει. Αν κάτι γίνει και τσεκάρει κάτι, τελειώσαμε. Θα πει πάρτε το καπελάκι σας και φύγετε μόνοι σας. Θα μας το πει. Δηλαδή είναι λίγο, γιατί το σκεφτόμουνα και δίπλα εντάξει υπάρχουν επιλογές του λέω αλλά πρέπει και είναι και ο άλλος ρε φίλε γιατί είναι δύσκολο. Μου λέει και αν πει όχι; Του λέω άστο υπάρχουν επιλογές και μετά λέω θα κλείσουν όλα.

Yπάλληλος: Ναι

Υπάλληλος: Όντως θα κλείσουν όλα του λέω και τώρα που το σκέφτομαι πιο ώριμα δεν γίνεται χωρίς αυτόν.

Σε άλλο σημείο της δικογραφίας υπάρχουν οι διάλογοι για τον χρηματισμό του κατηγορούμενου διευθυντή:

Υπάλληλος: Δεν γίνεται αλλιώς γιατί δεν είναι. Δεν υπάρχει βρύση κάνουλα αφού εγώ φταίω και παίρνω, εσύ δεν φταις. Δεν γίνεται αυτό να το αφήσουμε έτσι αυτό της το είπα. Το ξεκαθάρισα …

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Πώς θα γίνει; Θα βάλουμε μ@@@@@ τώρα μπράβο στο μαγαζί μας ;

Επίσης ο εκ των κατηγορουμένων ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης συνομιλεί με άλλη υπάλληλο αναφερόμενος στον διευθυντή.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - «Αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν παιδεία, πάρτε μέτρα για την πανδημία»

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Κάτι την φώναξε πάνω λέει και ζήτησε και σε αυτή κάτι ρε.

Υπάλληλος: Πλάκα μου κάνεις, εντάξει δεν γίνεται αυτό ρε, μιλάμε θράσος και δεν πέρασε ούτε μήνας έτσι;

(…)

Υπάλληλος: Ποιος μήνας παιδί μου πριν τις γιορτές, ξέρεις πώς νιώθω; Τι να σου πως τώρα ρε σαν να μπήκαν στο μαγαζί μου τώρα και να μου είπαν ρε μ@@@@ φέρτα… Ναι, ναι μου λέει όχι από εσάς , από εμάς μου λέει. Κατάλαβες τα χωρίζει κιόλας.

Υπάλληλος: Βέβαια, αφού εσάς σας έχει ξεζουμίσει ούτως ή άλλως … Αφού σας τα παίρνει να λίγο αυτό , να λίγο το service, να λίγο στον άλλον του άλλου κυλάει τα παιδιά .

(…)

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Tους ζήτησε από ένα ρε σε όλους (…) Ξέρεις κάτι λέει γιατί έχω κάτι με τη μάνα μου, ξέρω εγώ, κάτι παλιά άλλα δάνεια και τέτοια λέει. …

Υπάλληλος: Πλάκα μου κάνεις;

Ιδιοκτήτης σχολής οδήγησης: Τι τα πέρασες, του λέει, τι τα πέρασες τα χιλιάρικα μαρούλια; Όχι πώς να τους το ζητήσω του λέει αυτό; Εντάξει, λέει, αν του σπας από δυο, τρία λέει εντάξει χειρίσου το όπως θέλεις.

Η δράση του κυκλώματος ήταν μεγάλη και είχε διασυνδέσεις ακόμα και στο εξωτερικό. Οι υποψήφιοι οδηγοί καλούσαν τον κατηγορούμενο και τον ρωτούσαν αν μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα χωρίς εξετάσεις χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως: «με τη διαδικασία τη δύσκολη» ή «έτσι με λεφτά». Μάλιστα, κάθε φορά που κάποιος συνομιλητής του αναφέρονταν σε αυτόν τον τρόπο έκδοσης διπλώματος εκείνος απαντούσε: «Θα τα πούμε από κοντά”.

Ο διάλογος είναι ενδεικτικός:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή γυναίκα στο Ηράκλειο - Προηγήθηκε βάναυσος ξυλοδαρμός από τον σύντροφό της

Πελάτης: Από τη Γερμανία, καλημέρα από κρύο ρε. Είναι εδώ στη δουλειά δυο παιδιά από την Ουγγαρία τα οποία θέλουν επιβατικό να τα φέρω;

Ιδιοκτήτης: Από την Ουγγαρία; 

Πελάτης: Ναι ρε ΕΕ.

Ιδιοκτήτης: Θέλουν άδεια παραμονής έξι μήνες στην Ελλάδα.

Πελάτης: Ουγγαρία, είναι στην Ευρώπη αυτοί ρε.

Ιδιοκτήτης: Δεν έχει σημασία θέλουν άδεια παραμονής (…) πρέπει να έρθουν να γραφτούν στην Ελλάδα να κάνουν άδεια παραμονής έξι μήνες.

Πελάτης: Τους γράφω εγώ ότι μένουν σε εμένα όπως κάναμε με τη γυναίκα του Μ. μετά εντάξει προχωράει;

Ιδιοκτήτης: Ναι θέλει την άδεια όμως να υπάρχει (…)

Πελάτης: Για να μην εμφανιστούν καθόλου να έρθουν… Τι… Πώς τέλος πάντων ….

Ιδιοκτήτης: Θα μιλήσουμε θα τα πούμε γιατί είμαι στο υπουργείο.

Σε κρύπτες έκρυβαν τα πλαστά διπλώματα

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία το κύκλωμα είχε στήσει ολόκληρη βιομηχανία για να βγάζει πλαστά διπλώματα οδήγησης. Σε μπάνιο, μάλιστα, που βρέθηκαν  πλαστά έγγραφα ανήκει σε αρχισυνδικαλιστή και ιδιοκτήτη σχολής οδηγών στα νότια προάστια της Αττικής.

Μέσα στην ειδική κρύπτη, εκτός από τα διπλώματα οδήγησης, βρέθηκαν και 40.000 ευρώ, 550 αμερικανικά δολάρια, 500 γερμανικά μάρκα, δύο πανάκριβα ρολόγια και 18 ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Από την έρευνα προέκυψε πως το κύκλωμα συνεργαζόταν και με γιατρούς, ώστε να τους εκδίδουν πιστοποιητικά χωρίς ποτέ να περνούν από εξετάσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.