01-12-2020

Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στη Σητεία – «Θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ»

  • Στη δημοσιότητα έρχονται νέα στοιχεία για το έγκλημα στη Σητεία
  • Η 32χρονη είχε καταγγείλει παλιότερα την κακοποίηση της αλλά δεν υπήρχαν μελανιές και δεν μπορούσε να τη δει ο ιατροδικαστής
  • «Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα», λέει ο πατέρας του δράστη

Ξεσπούν οι συγγενείς της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη Σητεία. Η γυναίκα ήταν μητέρα δύο μωρών και όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της ο άνδρας της την κακοποιούσε ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει και επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο 36χρονος πήγε στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με την μητέρα της η εν διαστάσει σύζυγός του και μετά από καβγά που είχαν μεταξύ τους, τη σκοτώνει.

Τα αδέλφια και η μητέρα του θύματος είναι συγκλονισμένοι. «Είχαν γίνει αναφορές στην αστυνομία αλλά και σε κοινωνική λειτουργό» λέει ο αδελφός της 32χρονης. «Κανείς όμως δεν έκανε τίποτα. Η αδελφή μου είχε καταγγείλει ότι την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, κανείς δεν το πίστεψε. Της έλεγαν ότι “δεν θα το κάνει”. Κι όμως το έκανε» είπε στην εκπομπή «Μαζί σου» ο αδελφός της 32χρονης.

Σύμφωνα με την οικογένεια της κοπέλας ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να την είχε απειλήσει ακόμα και με μαχαίρια. «Είχε πει στη μάνα και την αδελφή μου ότι είχε μαχαίρι στο αυτοκίνητο. Υποτίθεται ότι η αστυνομία θα έψαχνε, δεν έψαξαν ποτέ. Και το μαχαίρι υπήρχε» είπε στην εκπομπή ο αδελφός της 32χρονης Κατερίνας.

«Θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ»

Η δίδυμη αδελφή της 32χρονης Κατερίνας μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, είπε για το ζευγάρι: «Τους πρώτους δύο μήνες που τον γνώρισε ήταν ευτυχισμένη. (…) Ήταν πολύ προστατευτικός αλλά δεν είχα πολλές επαφές μαζί του. Την απομάκρυνε, έμενα και μακριά, μετά που μετακόμισαν την έβλεπα πιο τακτικά. Δεν ήθελε να πηγαίνουμε, να την φιλάμε, να την αγκαλιάζουμε, νευρίαζε, όταν πήγαινε ο αδελφός μου επίσκεψη μετά της έκανε φασαρία. Αυτά μου τα είπε μετά η αδελφή μου, δεν τα ήξερα (…) Πριν τον γνωρίσει ήμασταν πολύ δεμένοι σαν οικογένεια».

«Πήγαινα κάθε πρωί και κρατούσα τα παιδιά για να πάνε στις ελιές. Εμένα μου είχε πει η αδελφή μου τι περνούσε κάποια στιγμή που μπήκε το παιδί στο νοσοκομείο και έμεινα κι εγώ μαζί της για να μην είναι μόνη της. Τότε μου τα είπε όλα. Μου είπε ότι θέλει να φύγει από το σπίτι γιατί τη χτυπούσε, συνέχεια νευρίαζε με το μωρό. Ένα πρωί μάλιστα είχα πάει και την είχα δει πολύ ταλαιπωρημένη και μου είπε ότι τσακώθηκαν και τη χτύπησε. Μετά από αυτό πήραμε τα παιδιά και ήρθε να μείνει με τη μαμά μας,. Πήγαμε στην αστυνομία και τα καταγγείλαμε όλα. Όσα περνούσε. Ότι τη χτύπαγε, της έβγαζε μαχαίρια, την απειλούσε. Ένα βράδυ τσακώθηκαν και της έβγαλε μαχαίρι και μπήκε η κόρη του μπροστά και σταμάτησε αυτός. Της είχε πει ότι αν πάει στην αστυνομία θα τη σκοτώσει. Αυτό το είχε πει άπειρες φορές. Ότι αν πάει στην αστυνομία, θα τη σκοτώσει και θα παραδοθεί. Το είχαμε καταγγείλει και αυτό όταν πήγαμε. (…) Η κοινωνική λειτουργός είχε πει ότι θα της έπαιρναν τα παιδιά γιατί εγκατέλειψε το σπίτι η αδελφή μου!».

Η ίδια αποκάλυψε ότι ο δράστης «ήταν νευρικός, ότι δεν ήθελε να ακούει τα παιδιά να κλαίνε, τα ήθελε συνέχεια κλεισμένα στο δωμάτιο να μην τα βλέπει. Η αδελφή μου πήγαινε να τα πάρει αγκαλιά όταν έκλαιγαν κι εκείνος θύμωνε. Ζήλευε να μη μιλήσει με κανέναν, ήθελε αναφορά και τι λέγαμε μεταξύ μας. (…) Δεν ήταν σωστός άνθρωπος για την αδελφή μου. Δεν του είχαμε όμως κακομιλήσει ποτέ».

Η νύφη της Κατερίνας μιλώντας στην εκπομπή αποκάλυψε ότι η 32χρονη είχε δυο αποβολές. Μία πριν τη γέννηση του μεγάλου της γιου και μια πριν την Πρωτοχρονιά. «Δεν γνωρίζω αν έγινε από χτύπημα. Αλλά είχε ταραχτεί πολύ όταν αρρώστησε η κόρη του από τον πρώτο γάμο. Την πήρε η Άννα και της είπε ότι η μικρή έβγαζε αφρούς από το στόμα και έτρεξε στο νοσοκομείο» είπε.

Σύμφωνα με τη νύφη της όταν η Κατερίνα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την κακοποίηση της, δεν υπήρχαν μελανιές και δεν μπορούσε να τη δει ο ιατροδικαστής γιατί είχαν περάσει μέρες.

Πατέρας δράστη: Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη. Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του δεν απειλούσε την 32χρονη Κατερίνα με μαχαίρι. Ο πατέρας του δράστη επικαλείται τη μαρτυρία της μικρής κόρης του 36χρονου που ισχυρίζεται ότι του είπε πως: «Αυτή χτυπούσε τα παιδιά και χτυπούσε και μένα. Αν ο πατέρας μου σήκωσε χέρι να τη σκαμπιλίσει ένα σκαμπίλι μου λέει ήταν, και τι έγινε;».

«Τη σκαμπίλισε μια δυο φορές, αλλά όχι ξύλο και μαχαίρια, αυτά είναι λιγο παρατραβηγμένα» παραδέχεται ωστόσο στην εκπομπή ο πατέρας του δράστη.

Ο πατέρας του 36χρονου περιέγραψε και τη συνάντηση που είχε με τον γιο του μετά τη δολοφονία. «Μόλις μας είδε ενθουσιάστηκε. Έριξε ένα χαμόγελο μέχρι εκεί πέρα. Ενώ κανονικά δεν επιτρέπεται να έρθουμε σε επαφή, ο αστυνομικός διέταξε και άνοιξε ένα μικρό κάγκελο και πιαστήκαμε στα χέρια, κλαίγοντας και οι δύο. Του είπα “δεν μπορώ να σου ρίξω ευθύνη. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε άνθρωπο (!). Πιστεύω ότι έπραξα σωστά εκείνη τη στιγμή. “Είμαστε όλοι μαζί σου, είμαστε κοντά σου και πάλι το επαναλαμβάνω οτι θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε άνθρωπο. Δεν είναι όλοι Θεοί, είμαστε άνθρωποι. Καταδικάζω αυτό που συνέβη, όμως είμαι δίπλα σου, είμαστε όλοι κοντά σου”. Μου λέει κάποια στιγμή: “Πατέρα θα με συγχωρέσει ο Θεός;” και του λέω: “Βεβαίως σε έχει συγχωρέσει, γιατί έχεις μετανοήσει. Θα είμαστε κοντά σου” (…)».

Σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του δράστη ο γιος του κλαίγοντας ισχυρίστηκε ότι δεν το ήθελε. «Μια κουρτίνα μπήκε μπροστά μου και δεν έβλεπα τι έκανα, θόλωσα» φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά.

Ο πατέρας του δράστη ισχυρίστηκε ότι ο γιος του δεν είχε σηκώσει ποτέ χέρι στην πρώτη του γυναίκα (που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή). Ωστόσο ο πατέρας του δράστη κατηγόρησε εμμέσως στο θύμα υπονοώντας ότι η συμπεριφορά του εξώθησε τον γιο του στα άκρα. «Αυτή η κοπέλα (η Κατερίνα) ήταν το ακριβώς αντίθετο (από την πρώτη γυναίκα του δράστη). Τον στήριζε κάποια στιγμή. Από κάποια στιγμή και μετά έπαψε να τον στηρίζει. Κι αφού έπεσε στα πόδια σου λοιπόν μια, δυο και να επιμένει “το σπίτι μου, τα παιδιά μου, τι σας έκανα” και να του ρίχνουν ευθύνες. Τι θέλει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος; Ήθελε να σηκωθεί στα πόδια και να πει “Ναι άντρα μου, αγόρι μου, να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε σπίτι μας. Αυτό ήθελε ο… Γι’ αυτό επεδίωκε πολλές φορές να έρχονται σε επαφή. (…) Ο σκοπός του ήταν να επανασυνδεθεί μαζί της. Τα τραγούδια που ανέβαζε τα λένε όλα. Δεν έχουν σβηστεί, υπάρχουν. Τόσο πολύ ερωτευμένος ήταν. Μου έλεγε “πατέρα θα πάω να κάνω μια τελευταία προσπάθεια… Θα πάω να της μιλήσω. Αν δω ότι δεν θέλει θα φύγω”. “Μπράβο γιε μου” του έλεγα. Κάντο για τη συνείδησή σου, κάντο για τα παιδιά. Και δύο και τρεις φορές. Αλλά όχι και να συμβεί αυτό που συνέβη. Αυτό το καταδικάζω. Το έχω γράψει και στην κατάθεσή μου. Δεν έχουμε το δικαίωμα να χτυπήσουμε και να κάνουμε κακό στον άλλο. (….) Ο… ήταν πολύ φουσκωμένος. Παραφουσκωμένος θα έλεγα. Από όλα. Τις σκέψεις, τα προβλήματα. Απογοήτευση, κοροϊδία, εκμετάλλευση, να μη βλέπει ελπίδα, να μη βλέπει φως. Και να λαχταρά να δει τα παιδιά και τη γυναίκα του όπως πριν. Που θα μπορούσε να υποχωρήσει και να είναι πάλι πίσω στον άντρα της. Όχι να τον κοροϊδεύει μέχρι τελευταία στιγμή. Απογοητευμένος, του ζητούσαν και χρήματα κάθε εβδομάδα. Αφού μου το έλεγε ρε πατέρα κάθε εβδομάδα 70-100 ευρώ. Αυτή δεν θα τους δώσω… (…) Από όλα αυτά φορτισμένος και φορτωμένος στην πλάτη του τόσα, τόσα που έχει τραβήξει αυτό το διάστημα, πιστεύω ότι η τελευταία μέρα ήταν κακή. Γιατί αν υπήρχε κάποιος άλλος μέσα (στο σπίτι) θα μπορούσε να μην έχει συμβεί. Αλλά ήταν σημαδεμένη εκείνη η ώρα…» .

Όσο για τις καταγγελίες που είχαν γίνει από την Κατερίνα στην αστυνομία για κακοποίηση ο πατέρας του δράστη ισχυρίζεται ότι ήταν ψευδείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σπάνια νοσηλεύτρια με μεγαλείο ψυχής» – Συνάδελφος μιλά για την 58χρονη που πέθανε από κορονοϊό

Θλίψη στο νοσοκομείο της Δράμας αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο 58χρονης νοσηλεύτριας που έχασε τη μάχη με...

«Πανδημία»: Η λέξη της χρονιάς για το αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster

Το βραβείο της Λέξης της Χρονιάς 2020 του αμερικανικού λεξικού Merriam-Webster το κέρδισε η προφανής υποψήφια: η πανδημία.Το λήμμα της λέξης ήταν η κατάληξη...

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε σύμβουλος του Τραμπ για την πανδημία που αμφισβητούσε τη χρήση μάσκας

Ο Δρ. Σκοτ Άτλας, πολύ αμφιλεγόμενο μέλος του κλιμακίου αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον Λευκό Οίκο το οποίο συγκρότησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος...

Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με...

Σε καραντίνα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου μετά από κρούσμα στη μητρόπολη

Προληπτικά σε κατ' οίκον περιορισμό τίθεται ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη, καθώς συνεργάτης του Μητροπολίτη βρέθηκε...

Εκλογές στις ΗΠΑ: Επικυρώθηκε η νίκη του Τζο Μπάιντεν σε Αριζόνα και Γουισκόνσιν

Η Αριζόνα και το Γουισκόνσιν επικύρωσαν σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία...