04-03-2021

Άκαρπες οι προσπάθειες των αστυνομικών να πάρουν πληροφορίες από τον Λιβανέζο – «Δεν έχω εχθρούς»

  • Πρώτη επαφή με τους αστυνομικούς είχε μέσα από το νοσοκομείο ο 56χρονος
  • «Δεν έχω εχθρούς, δεν μπορώ να φανταστώ ποιος το έκανε. Πραγματικά δεν έχω ιδέα», είπε ο ίδιος
  • Ο 56χρονος φέρει εγκαύματα στα πόδια και στα χέρια και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να πάρει εξιτήριο

Μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, μίλησε για πρώτη φορά ο 56χρονος Λιβανέζος σχετικά με την επίθεση με εκρηκτικά στο αυτοκίνητό του στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρωί της περασμένης Παρασκευής πήγε τα παιδιά του στο σχολείο, καθώς η γυναίκα του βρίσκεται στην Αυστραλία, και στη συνέχεια μετέβη στο γυμναστήριο της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Αφού τελείωσε τη γυμναστική, πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του από το υπαίθριο πάρκινγκ, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, και όταν γύρισε το κλειδί στη μίζα σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη.

Στην ερώτηση πότε ήρθε στην Ελλάδα και γιατί, απάντησε: «Ηρθα να ζήσω στην Ελλάδα γιατί είστε μια χώρα όμορφη, ηλιόλουστη και ειρηνική. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές για να ζήσει κάποιος εδώ και να κάνει επενδύσεις».

Άκαρπη η προσπάθεια να μάθουν ποιος θα μπορούσε να τον στοχοποιήσει

Πριν από την άφιξή του στην Αθήνα δούλευε, όπως είπε, ως σύμβουλος ασφαλείας σε έναν αυστριακό επιχειρηματία, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν εργαζόταν κάπου. Για το παρελθόν του στην Αυστραλία και τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εμπλεκόταν σε ομάδες του υποκόσμου, δεν έδωσε απαντήσεις. Το μόνο που φέρεται να παραδέχθηκε είναι ότι έχει υπάρξει μέλος της περιβόητης οργάνωσης μοτοσικλετιστών «Comancheros».

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπάθησαν να του αποσπάσουν πληροφορίες σε σχέση με το ποιος θα μπορούσε να τον βάλει στο στόχαστρο, αλλά μάταια. «Δεν έχω εχθρούς, δεν μπορώ να φανταστώ ποιος το έκανε. Πραγματικά δεν έχω ιδέα. Δεν είχα αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση το τελευταίο διάστημα, ούτε είχα δει κάποιον να με παρακολουθεί, ενώ κανείς δεν με είχε απειλήσει» ανέφερε. Ο Λιβανέζος σώθηκε μετά την έκρηξη από θηριώδη άντρα, ο οποίος έσπασε το τζάμι του συνοδηγού, άνοιξε την πόρτα και τον έσυρε έξω, μόλις ένα λεπτό πριν τυλιχθεί στις φλόγες όλο το αυτοκίνητο.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο άντρας αυτός δεν ήταν κάποιος συνοδός ασφαλείας του 56χρονου, αλλά περαστικός, που προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει.

Ο Λιβανέζος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο Βούλας, έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Φέρει εγκαύματα στα πόδια και στα χέρια και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να πάρει εξιτήριο.

Πληροφορίες: ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ