23-04-2021

Καταδικάστηκε γιατί κατηγόρησε παπά ότι έψελνε σε ρυθμό… καρσιλαμά

Μια πρωτόγνωρη υπόθεση έφθασε στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, η οποία κατέληξε με την καταδίκη μιας 60χρονης για συκοφαντική δυσφήμηση, γιατί είχε καταφερθεί εναντίον ιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, τον οποίο είχε κατηγορήσει μεταξύ άλλων ότι έψελνε σε ρυθμό… καρσιλαμά.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το taxydromos.gr, στις 4 Οκτωβρίου 2013 ιερέας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος κατέθεσε μήνυση σε βάρος πιστής για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 60χρονη, που ανήκε στο εκκλησίασμα που ιερουργούσε ο συγκεκριμένος ιερέας, τον συκοφάντησε μέσω αναρτήσεων που έκανε σε blog στο διαδίκτυο.

Η πιστή φαίνεται να είχε τις ενστάσεις της για τον τρόπο που τελούσε τη Θεία Λειτουργία ο ιερέας του ναού και τις διατύπωσε δημοσίως. Τον κατηγόρησε ότι είχε ασπαστεί την αίρεση του Οικουμενισμού, ότι εκμεταλλευόταν τον πόνο των πιστών και ότι προσέβαλε το θρησκευτικό τους συναίσθημα. Με ποιον τρόπο; Υποστήριξε ότι σε σημεία της Λειτουργίας χρησιμοποιούσε τη δημοτική γλώσσα, ενώ κάποιες ψαλμωδίες τις απέδιδε σε ρυθμό… καρσιλαμά.

Η… αμετανόητη πιστή επανέλαβε τις ίδιες κατηγορίες σε βάρος του ιερέα της ενορίας της και μέσα στις δικαστικές αίθουσες. Επέμεινε στους ισχυρισμούς της υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει την πρόθεση να τον θίξει.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την πιστή για συκοφαντική δυσφήμηση και της επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη σύμφωνα με το taxydromos.gr.

(taxydromos.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ