15-04-2021

«Άκαρπος» ο επανέλεγχος των ιατρικών αποτελεσμάτων του Ζακ Κωστόπουλου – Δεν είχε κάνει χρήση καμίας ουσίας

Στο κενό έπεσε το αίτημα της υπερασπιστικής πλευρά των οκτώ αστυνομικών για επανέλεγχο των ιατρικών εξετάσεων.Ωστόσο αυτό δεν θα επισπεύσει τις διαδικασίες της δίκης, καθώς ο αριθμός των μαρτύρων αυξάνεται.

Ο ιατρικός επανέλεγχος δεν έφερε στο φως τίποτα νέο, επιβεβαιώνοντας το προηγούμενο πόρισμα που ήθελε τον Ζακ Κωστόπουλο να μην έχει κάνει χρήση ουσιών.

Υπενθυμίζεται πως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος των οκτώ αστυνομικών για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε να παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛΑΣ με το ερώτημα επιβολής πειθαρχικής ποινής και οι οκτώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του ξυλοδαρμού, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.

Σημειωτέον ότι είθισται, όταν η ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, τα πειθαρχικά να την υιοθετούν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όλη τη διαδικασία της Εξέτασης.

(με πληροφορίες από το news247.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ