14-04-2021

Μαθητής κακοποιήθηκε σεξουαλικά μέσα σε σχολείο στου Ζωγράφου – «Παρακαλούσε να σταματήσουν»

  • Οι γονείς του 12χρονου περιγράφουν τα όσα φρικτά πέρασε ο γιος τους μέσα στο Γυμνάσιο στου Ζωγράφου
  • Δύο συνομήλικα παιδιά ασέλγησαν σε βάρος του
  • Ένας τρίτος μαθητής βιντεοσκοπούσε την αποτρόπαια πράξη

Τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου τους μέσα σε Γυμνάσιο στου Ζωγράφου, από δύο συνομήλικα παιδιά, καταγγέλλουν οι γονείς ενός 12χρονου μαθητή, ενώ καταγγέλλουν τη διεύθυνση του σχολείου για απόκρυψη του περιστατικού.

«Ένας εξωσχολικός με έναν μαθητή του σχολείου εν ώρα μαθήματος κακοποίησαν σεξουαλικά το παιδί μας. Ο εξωσχολικός τράβηξε το παιδί από το χέρι και το στρίμωξαν στο μπάνιο. Εκεί τον κακοποίησαν για 10 – 15 λεπτά. Προσπάθησε να φύγει αλλά δεν μπόρεσε, γιατί είναι μικρότερος και ηλικιακά αλλά και σωματικά. Παρακαλούσε να σταματήσουν», περιγράφει συγκλονισμένη η μητέρα του 12χρονου στην κάμερα του ΑΝΤ1.

Ένας τρίτος μαθητής βιντεοσκόπησε την αποτρόπαια πράξη και την επόμενη ημέρα το βίντεο κυκλοφόρησε σε όλο το σχολείο. «Κάποιοι μαθητές είδαν το βίντεο. Δεν ξέρουμε αν έχει κυκλοφορήσει και στα social media. Ο μαθητής που το τράβηξε υποστηρίζει ότι το έχει σβήσει», λέει ο πατέρας του θύματος. «Την επόμενη ημέρα άρχισαν να τον πειράζουν. Του έλεγαν ότι συμμετείχε σε όλο αυτό», συνεχίζει.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι γονείς του 12χρονου στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο γιος τους ανέφερε το περιστατικό σε έναν καθηγητή ο οποίος τον παρέπεμψε στον διευθυντή. Ο διευθυντής το μόνο που του είπε ήταν να τον ειδοποιήσει μόλις ξαναδεί τον εξωσχολικό δράστη.

Ο 12χρονος του ζήτησε να ειδοποιήσουν τους γονείς του αλλά εκείνος αρνήθηκε και του ζήτησε να μην τους αναφέρει κάτι ακόμα. Για καλή τους τύχη, τα όσα είχαν συμβεί στο μπάνιο του σχολείου έφτασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου γιου τους, ο οποίος είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου.

«Καλέσαμε το 100. Η διεύθυνση του σχολείου προσπάθησε αποκρύψει το περιστατικό μέχρι να ξεχαστεί. Πρέπει να τιμωρηθούν και οι καθηγητές και ο διευθυντής. Είναι έγκλημα να μην βοηθάς ένα παιδί όταν σε χρειάζεται», καταλήγουν οι γονείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ