22-04-2021

Συνεχίζεται η ένταση για τον 12χρονο μαθητή στην Καλαμαριά – Πέταξαν τρικάκια έξω από το σχολείο

Κείμενα και τρικάκια κατά των διακρίσεων με βάση το φύλο, το έθνος, τη φυλή, τις επιδόσεις, τη σεξουαλικότητα, την αναπηρία και υπέρ του σεβασμού στη διαφορετικότητα, μοίρασαν το πρωί μέλη αναρχικής συλλογικότητας στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και πέριξ αυτού, όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η περίπτωση του δωδεκάχρονου μαθητή, ο οποίος, εξαιτίας διαγνωσμένων προβλημάτων υγείας, έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα παράλληλης στήριξης, όμως συμμαθητές του υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον λόγω επιθετικής συμπεριφοράς και ζητούν την απομάκρυνσή του.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας έτσι ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για την κατάληψη μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, οι οποίοι αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην επιθετική συμπεριφορά του 12χρονου συμμαθητή τους.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται στο σχολείο και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης καθώς και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Απόστολος Αποστολίδης. Πριν περίπου δέκα μέρες σε συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων έπεσε στο τραπέζι η πρόταση ο μαθητής να παρακολουθήσει κατ’ οίκον μαθήματα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν προχώρησε και η προσεχής εβδομάδα αναμένεται να αποβεί καθοριστική για το μέλλον του μαθητή.

Πηγή φωτογραφίας: ethnos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ