15-04-2021

Οι ντελιβεράδες κατέβηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης – Μοτοπορεία διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις και τα ατυχήματα

Διανομείς-μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, οργάνωσαν συντονισμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας και μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αφορμή των διαμαρτυριών ήταν οι επιθέσεις που όπως καταγγέλλουν γίνονται εις βάρος συναδέλφων τους.

«Με τη σημερινή μας κινητοποίηση στέλνουμε το μήνυμα ότι στηρίζουμε κάθε συνάδελφό μας. Υπερασπιζόμαστε τη σωματική του ακεραιότητα. Ζητάμε να μπει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα. Να καταστεί σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αμυνθούμε και εμείς, δεν θα γυρνάμε και το άλλο μάγουλο στις επιθέσεις που δεχόμαστε» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κεφαλάς.

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί με τα μηχανάκια τους στην Πλατεία Δημοκρατίας και πρώτη τους στάση αποτέλεσε ψητοπωλείο, ο ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται να ενεπλάκη σε συμβάν με διανομέα στις 6/2, όπως ο ίδιος (ο διανομέας) υποστηρίζει. Στο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι διανομείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Στη συνέχεια, με μοτοπορεία που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και εκεί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως υποστηρίζει το σωματείο των «ντελιβεράδων», ο συγκεκριμένος εργαζόμενος, που καταγγέλλει το συμβάν στις 6/2, ήταν υποασφαλισμένος, εργαζόταν με δικό του μηχανάκι, αναγκαζόταν να καλύπτει ο ίδιος το κόστος καυσίμων και δεν έλαβε δώρο Χριστουγέννων.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργοδότης επιτέθηκε στον διανομέα «επειδή κοίταξε στραβά έναν πελάτη».

«Είναι το τέταρτο περιστατικό βιαιοπραγίας που συμβαίνει σε συνάδελφο διανομέα» τόνισε ο Βασίλης Κεφαλάς.«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αμυνθούμε», πρόσθεσε.

(φωτογραφίες και βίντεο από voria.gr )

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ