21-04-2021

Σοκάρει η απολογία του πατέρα της μικρής Άννυ: Την τεμάχισα αλλά δεν είμαι ο «Χάνιμπαλ»

  • Απολογήθηκε ο πατέρας της τετράχρονης Άννυ που κατηγορείται ότι τη δολοφόνησε και στη συνέχεια τη μαγείρεψε
  • Απέδωσε τη δολοφονία της μικρής στο θολωμένο του μυαλό
  • Υποστήριξε ότι ήθελε να κρύψει το άψυχο σώμα της κόρης του για να μην το μάθει η γυναίκα του
  • «Την πρόσεχε, δεν ήταν επικίνδυνος», ισχυρίστηκε η μητέρα της τετράχρονης

Τα όσα φρικτά έλαβαν χώρα το Πάσχα του 2015 όταν σκότωσαν ένα τετράχρονο μωρό, την Άννυ, στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, ξαναζωντάνεψαν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, όταν ξεκίνησε η απολογία του πατέρα της Σάββα. Ο ίδιος, ισχυρίστηκε πως δεν ήταν ο «Χάνιμπαλ» όπως τον κατηγορούν, καθώς και ότι «το παιδί ήταν πέτρα και έσπασε» γιατί η σορός έμεινε για 20 ώρες στο σπίτι.

«Ήθελα να πάω να το θάψω αλλά δεν υπήρχε φτυάρι. Δεν ήθελα να τα κάνω όλα αυτά… Ήθελα να τη βάλω σε σακούλα αλλά το παιδί ήταν πέτρα και έσπασε. Αναγκάστηκα να κόψω κάποια κομμάτια και τα πήγα στα σκουπίδια. Σε μια στιγμή όλα κατέρρευσαν και φταίω εγώ για αυτό». Ο κατηγορούμενος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα για τους λόγους που τον οδήγησαν να εξαφανίσει το πτώμα του παιδιού καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του.

Εισαγγελέας: Η λογική λέει ότι πας το παιδί στον γιατρό όταν δεν φταις. Εσείς παίξατε θέατρο ότι το παιδί εξαφανίστηκε.

Κατηγορούμενος: Δεν το έκανα κομματάκια. Αναγκάστηκα.

Δικαστής: Τι θέλατε να αποκρύψετε;

Κατηγορούμενος: Τίποτα, φοβόμουν μην το μάθει η γυναίκα μου.

Δικαστής: Γιατί δεν το θάψατε, γιατί δεν θέλατε να βρεθεί το πτώμα;

Κατηγορούμενος: Ίσως σε κάνουν έτσι τα ναρκωτικά.

Ο νεαρός κατηγορούμενος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η μικρή να πήρε ναρκωτικά που βρήκε στο σπίτι τους. «Το αγαπούσα το παιδί και ακόμη το αγαπώ παρότι δεν είναι εδώ. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν πατέρα να σκοτώνει το παιδί του. Να σηκώνεται ένα πρωί και να σφάζει το παιδί του. Μόνο ένας τρελός θα το έκανε και εγώ δεν είμαι τρελός…», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν ζητάω συγγνώμη από τον Θεό. Ζητάω συγγνώμη από την κόρη μου, ήξερε ότι εγώ την αγαπούσα… Μακάρι να με συγχωρέσει η κόρη μου. Δεν μπορώ να αποδείξω τι πατέρας θα ήμουν αν δεν ήμουν χρήστης».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών τον συγκατηγορούμενο φίλο του ισχυριζόμενος ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, ενώ εμμέσως επέρριψε ευθύνες στη μητέρα της Άννυ η οποία του άφησε την επιμέλεια του παιδιού ενώ ήξερε πως ήταν χρήστης.

«Δεν ήταν επικίνδυνος»

Η μητέρα της Άννυ παρέμεινε έξω από τη δικαστική αίθουσα καθ΄όλη τη διάρκεια της απολογίας του πρώην συντρόφου της. «Εκείνος είχε τη μικρή γιατί εγώ δούλευα το βράδυ και κοιμόμουν το πρωί. Η συμπεριφορά του στο παιδί ήταν πολύ καλή. Όταν επέστρεφα από τη δουλειά μου έλεγε τα πάντα. Το αγαπούσε πάρα πολύ», ανέφερε απολογούμενη.

Φανερά ταραγμένη η γυναίκα η οποία βρισκόταν στο εξωτερικό όταν συνέβη το περιστατικό, ισχυρίστηκε ότι όταν επέστρεψε από το Βερολίνο, ο πρώην σύντροφός της ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί άφησε το παιδί σε αυτό το περιβάλλον είπε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που έμεναν μόνοι τους. Το παιδί το πρόσεχε. Δεν ήταν επικίνδυνος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ