17-04-2021

Δικηγόρος των οκτώ τούρκων αξιωματικών: Πρόκληση η επικήρυξή τους

Άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οκτώ τούρκων αξιωματικών στη γείτονα εξετάζει η υπεράσπιση.

Ο δικηγόρος τους Χρήστος Μυλωνόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία. «Η Τουρκία ζητεί από τον έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (η επικήρυξη) θυμίζει φετφά του Αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι», σχολίασε.

«Η Τουρκία», πρόσθεσε ο συνήγορος των «οκτώ», «ζητεί να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα και να επιδιωχθεί η περιέλευση των οκτώ αξιωματικών με άλλον τρόπο». Έκανε, επίσης, λόγο «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας».

«Διακαής επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οκτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν. Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντά της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη», επισήμανε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ