23-04-2021

Υπόθεση Κωστή Πολύζου: Στο Εφετείο η «Μήδεια» που δολοφόνησε το γιο της

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη ξεκινά σήμερα η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα.

Πρωτόδικα η ίδια η μητέρα του άτυχου Κωστή και ο πατριός του, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την από κοινού δολοφονία του, μετά από μαραθώνια σύσκεψη δικαστών και ενόρκων που διήρκεσε πάνω από έξι ώρες.

Η δίκη θα ξεκινήσει υπό από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Βασική μάρτυρας κατηγορίας θα είναι και η Αγγελική Νικολούλη που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα. Η έρευνά της ξεδίπλωσε το νήμα της υπόθεσης και έφερε στην επιφάνεια τη σύγχρονη «Μήδεια» που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό δεν παραβρέθηκε σε άλλη δίκη που αφορά στην πλαστογραφία, ψευδορκία και περιύβριση νεκρού τον περασμένο Οκτώβριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κοζάνης.

Ο πατριός του Κωστή Πολύζου, που παρουσιάστηκε, ζήτησε τότε αναβολή καθώς όπως εξήγησε, την εκπροσώπηση τους ανέλαβε νέος δικηγόρος που επίσης δεν κατέστη δυνατό να παραστεί εκείνη την ημέρα. Η συγκεκριμένη δίκη αναβλήθηκε για την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

Ο Κωστής Πολύζος 23 χρόνων, χάθηκε το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2011 από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι, στα σύνορα των νομών Κοζάνης-Γρεβενών, από κυνηγό της περιοχής.

Πηγή: anikolouli.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ