02-03-2021

Το Φαληρικό Δέλτα πριν και μετά – «Εκεί που εμείς χτίζουμε την Αττική Ριβιέρα»

Στο έργο «σφραγίδα» της Περιφέρειας Αττικής, την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου, αναφέρεται στον λογαριασμό της στο Facebook η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως «εκεί που εμείς χτίζουμε την Αττική Ριβιέρα».

Με ένα μονόλεπτο βίντεο με τίτλο #10YearsChallenge, παρουσιάζει την οικτρή κατάσταση στην οποία περιήλθε το Φαληρικό Δέλτα μετά το 2004 έως το 2016 οπότε και εκχωρήθηκε στην Περιφέρεια. Σήμερα με ολοκληρωμένη την ανάπλασης του χώρου των 500 στρεμμάτων, η κ. Δούρου παραθέτει την πορεία του έργου έως την τελική εικόνα του με την οποία θα συμπληρωθεί η ποιοτική και αισθητική ακτογραμμή της Αττικής Ριβιέρας

«Από σκουπιδότοπος με καταυλισμούς τσιγγάνων και πλήθος κινδύνων για τη δημόσια υγεία, το 2016 ο χώρος σε μια εβδομάδα μόνο, καθαρίστηκε πλήρως. Το 2017 μπήκαν οι μπουλντόζες και αποκατέστησαν το παραλιακό μέτωπο ώστε με χρηματοδότηση ύψους 280 εκ. ευρώ της Περιφέρειας να κατασκευαστούν: Πάρκο 220 στρεμμάτων. Αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της περιοχής. Νέα Λεωφ. Ποσειδώνος και Μονάδα καθαρισμού του νερού εντός του Κηφισσού. Με απλές εικόνες διαφαίνεται η κατάσταση: “Πριν και τώρα. Και συνεχίζουμε για το μετά”», επισημαίνει η κ. Δούρου.

«Έτσι το εννοούμε εμείς το #10YearsChallenge. Που πάτε και μου ανεβάζετε φωτογραφίες δεκαετίας ότι τάχαμου όλα είναι ίδια. Όχι. Πρέπει να προχωράμε, να προοδεύουμε. Πρέπει να αλλάζουμε προς το καλύτερο. Και αυτό κάνουμε στο Φαληρικό Δέλτα», τονίζει.

Η σχετική ανάρτηση:

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ