24-10-2020

Διαμαρτυρία στο τελωνείο Ευζώνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κάτοικοι του Κιλκίς προχώρησαν λίγο μετά τις 15:30 σε αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς, στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Αρχικά, το συγκεντρωμένο πλήθος -μεταξύ άλλων αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι και άνεργοι- στο τελωνείο των Ευζώνων, έκλεισε στις 14:10 τη μία λωρίδα στην είσοδό του με κατεύθυνση την Ελλάδα και μισή ώρα αργότερα ακολούθησε αντίστοιχη κίνηση στην έξοδο προς την ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με καθυστέρηση.

«Με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα μας και όχι με τρακτέρ, δίνουμε και εμείς το “παρών” στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τελωνείο των Ευζώνων», είπε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης και πρόσθεσε ότι η αρχική πρόθεση των αγροτών ήταν να κατευθυνθούν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τούς το απαγόρευσαν. Ο ίδιος επισήμανε ότι «από τον Δήμο Παιονίας, βγήκε ανακοίνωση και στις 12 το μεσημέρι έπαυσαν τη λειτουργία τους οι δημόσιες υπηρεσίες και κατέβασαν ρολά τα εμπορικά καταστήματα, ώστε ο κόσμος που επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών να μπορέσει να το πράξει». Το “παρών” στη συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Χρήστο Γκουντενούδη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Κατέληξαν τέσσερις ασθενείς τις τελευταίες ώρες - Στους 553 οι νεκροί συνολικά

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι στη σημερινή συγκέντρωση στο τελωνείο των Ευζώνων συγκεντρώθηκαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, αλλά και απλοί πολίτες από Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία και Ημαθία. «Οι σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν έχουν καμία σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται και που θα ξεκινήσουν στις 28/1», ξεκαθάρισε.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το τελωνείο λίγο μετά τις 17:30. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς και από τη γειτονική χώρα διεξάγεται κανονικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)