27-10-2020

Νέες καταγγελίες για την υπόθεση του Ζακ – «Από την αρχή υπήρξε άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να συνεργαστεί»

Σε νέες καταγγελίες προχωρά η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, κάνοντας λόγο για ολιγωρία από την πλευρά των Αρχών.

«Η ανάκριση για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου παραμένει ανοιχτή, όσοι γνωρίζουν κάτι μπορούν ακόμη να καταθέσουν. Υπάρχει ένα κρίσιμο πρόσωπο που είναι παρών από την αρχή έως και την τελευταία στιγμή με τους αστυνομικούς πάνω από τον Ζακ. Έχουμε ζητήσει τα στοιχεία του αλλά δεν τα έχουμε λάβει από την ΕΛ.ΑΣ. Η συγκεκριμένη περιοχή, στην Ομόνοια, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δημιουργούν ένα ασφαλές πλαίσιο για τέτοιες βίαιες πράξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά η Άννυ Παπαρρούσου «Στο Κόκκινο».

«Πρόκειται για ένα οριακό γεγονός που ανέδειξε πολλαπλά την παθογένεια και του κρατικού μηχανισμού. Γι’ αυτό και έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων και η Διεθνής Αμνηστία.

Είναι από τις φορές που το οπτικό υλικό λειτούργησε θετικά, γιατί αλλιώς δε θα ξέραμε τίποτα. Έχουμε ενδείξεις ότι ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και άλλες φορές. Όσο για τη συγκεκριμένη περιοχή στην Ομόνοια, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δημιουργούν ένα ασφαλές πεδίο για τέτοιες πράξεις.

Από την αρχή υπήρξε άρνηση της ΕΛΑΣ να συνεργαστεί, δίνοντας κρίσιμο υλικό για τη δικογραφία. Έχουμε ζητήσει τις διαβιβάσεις των αστυνομικών και του ΕΚΑΒ και δεν τις έχουμε λάβει. Υπάρχει ένα κρίσιμο πρόσωπο που είναι παρών από την αρχή έως και την τελευταία στιγμή με τους αστυνομικούς. Έχουμε ζητήσει να δοθούν τα στοιχεία του αλλά δεν τα έχουμε πάρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Τραγωδία στη Θεσπρωτία: 43χρονος πέθανε αβοήθητος σε παγκάκι - Περίμενε 45 λεπτά το ασθενοφόρο

Η ανάκριση παραμένει ανοιχτή, υπάρχει περιθώριο ακόμη, όσοι γνωρίζουν κάτι, να καταθέσουν. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και όχι της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Έχουμε ζητήσει αναβάθμιση της υπόθεσης κι έχουμε την αξίωση να κριθούν όλα σ’ ένα εύλογο χρόνο.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση κινείται στη σωστή κατεύθυνση, με την έννοια ότι οι αξιωματικοί που την διενήργησαν είδαν τα ίδια πράγματα που είδαν και όλοι οι άνθρωποι. Γιατί εδώ είχαμε ζήσει μια μεθοδευμένη προσπάθεια αντιστροφής της εικόνας».