23-02-2021

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε pet shops στη Θεσσαλονίκη – Για τα νεκρά τζάγκουαρ στο Αττικό Πάρκο

Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε -γράφοντας συνθήματα με σπρέι- σε pet shops στη Θεσσαλονίκη, ως αντίποινα στη θανάτωση των δύο τζάγκουαρ στο Αττικό Πάρκο.

Η «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή, Σύντροφοι/ισσες» που ανέλαβε την ευθύνη, ανάρτησε φωτογραφίες από την επίθεση στα καταστήματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως:

«Ποσώς μας ενδιαφέρει εάν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, δη των υπαλλήλων της μπίζνας με την επωνυμία Αττικό ζωολογικό πάρκο. Προσωπικό και επισκέπτες έκαναν την επιλογή τους και γνώριζαν πολύ καλά που βρίσκονται. Τα ζώα δεν είναι ούτε εμπορεύματα ούτε εκθέματα, για την ηδονοβλεψία του κάθε μικροαστού, που θεωρεί την επίσκεψη σε μια φυλακή άγριας πανίδας κάτι το επιμορφωτικό. Αντίστοιχα, οι λειτουργοί του δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Πίσω από το μανδύα της προστασίας ειδών υπό εξαφάνιση, της γνωριμίας και της ευαισθητοποίησης του κοινού, ενυπάρχει η ανάγκη για επιβολή, επίδειξη ισχύος, παροχή θεάματος, κέρδους».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ