12-05-2021

Στα δικαστήρια o διανομέας μετά τον ξυλοδαρμό του από τον εργοδότη του – Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εκδικάζεται το πρωί η μήνυση του διανομέα προς τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας, ο οποίος κατηγορείται ότι έδειρε με σιδερογροθιά τον νεαρό.

Σημειώνεται ότι τον άγριο ξυλοδαρμό το με σιδερογροθιά κατήγγειλε ο ανασφάλιστος διανομέας Τάσος Τοπαλίδης από πρώην εργοδότη του.

Ο διανομέας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και χρειάστηκε να διακομισθεί  και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Κινητοποιήσεις από την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης 

Σε κινητοποιήσεις προχωρά η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης μετά τον ξυλοδαρμό διανομέα στη Θεσσαλονίκη. Στις 10.30, θα πραγματοποιήθει συγκέντρωση στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους και μοτοπορεία.

Την ίδια μέρα, στις 12.30 το μεσημέρι η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια, όπου θα εκδικαστεί η μήνυση του εργαζόμενου προς τον εργοδότη της πιτσαρίας.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση της, «το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. μας δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε μέσα από την οργάνωση και τη συλλογική δράση με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ