18-05-2021

Έγκλημα στη Ρόδο: Δεν μίλησε ακόμη ο 21χρονος – Αναπαράσταση ζητά η οικογένεια

  • Η οικογένεια αναμένεται να ζητήσει και κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των κατηγορουμένων
  • Να βρεθούν δηαδή πρόσωπο με πρόσωπο και να περιγράψουν τι συνέβη
  • Την Παρασκευή οδηγούνται στον ανακριτή

Αναπαράσταση του στυγερού εγκλήματος αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την οικογένεια της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία δολοφονήθηκε στη Ρόδο.

Οι φερόμενοι ως δράστες είναι ένας 19χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας, οι οποίοι μέχρι στιγμής, ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου συνηγόρου της οικογένειας, ο Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει από την τακτική ανακρίτρια Ρόδου να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος «που η λιμενική αρχή παρέλειψε να διενεργήσει». Επίσης, θα ζητήσει να γίνει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση των κατηγορουμένων.

Να βρεθούν δηλαδή πρόσωπο με πρόσωπο οι νεαροί και να περιγράψουν τι συνέβη, τη μέρα που η άτυχη Ελένη άφησε την τελευταία πνοή της.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «σύμφωνα με τις δηλώσεις των συνηγόρων υπερασπίσεώς τους, άλλοτε ομολογούν τις πράξεις τους, άλλοτε τις αρνούνται και γενικώς έχουν μέχρι τώρα αντιφατικές τοποθετήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και εξαιτίας τίνος συνέβη, όσον αφορά τις συνθήκες του βιασμού και του τρόπου, με τον οποίο αφαίρεσαν τη ζωή του αειμνήστου θύματος».

«Παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο»

Σοκ προκαλούν τα όσα αποκάλυψε στην απολογία του ο 19χρονος, καθώς ανέφερε ότι η Ελένη Τοπαλούδη, αφού την είχαν χτυπήσει, τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο.

Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι ο 21χρονος Ροδίτης εκνευρίστηκε καθώς η Ελένη Τοπαλούδη δεν υπέκυψε στις σεξουαλικές ορέξεις του και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Όπως ισχυρίζεται ο 19χρονος, η νεαρή τούς παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο και το ίδιο προέτρεπε και εκείνος, αλλά ο 21χρονος τον πίεσε να την πετάξουν στα βράχια ζωντανή.

Την Παρασκευή στον ανακριτή

Οι δύο νεαροί προσήχθησαν χθες στον εισαγγελέα Ρόδου. Όπως έγινε γνωστό, αφού τους ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ