01-11-2020

Νέο χτύπημα χρυσαυγιτών σε σχολείο – Έσκισαν πανό στο Ηράκλειο που έγραφε «έξω ο φασισμός»

Τον συντονισμό των ακροδεξιών ομάδων που επιχειρούν να μετατρέψουν τα σχολεία σε ορμητήριά τους έρχεται να επιβεβαιώσει ένα ακόμη περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, ομάδα νεαρών χρυσαυγιτών κατέβασε το πανό μαθητών σε σχολείο του Ηρακλείου (Καπετανάκειο), στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα «έξω ο φασισμός από τα σχολεία».

Αναλυτικότερα, τα άτομα αυτά, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατέβασαν το πανό που είχε τοποθετηθεί εξωτερικά του σχολείου και το έσκισαν.

Σύμφωνα μάλιστα με το μέλος της ΕΛΜΕ, Αρετή Σπαχή, φώναζαν συνθήματα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Η κ. Σπαχή μόλις ενημερώθηκε για τη συγκέντρωση των ατόμων έξω από το σχολείο, έτρεξε προκειμένου να απομακρύνει τα παιδιά του Καπετανάκειου και να μην υπάρξει ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και των μαθητών.

Όπως καταγγέλλει η κ. Σπαχή στο cretapost.gr είδε άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία κρατούσαν πέτρες στα χέρια χωρίς ωστόσο να τις πετάξουν.

«Ευτυχώς στα παιδιά μας διδάσκουμε ιστορία, δημοκρατία, και απαντάμε συλλογικά. Έτσι οι δικοί μας μαθητές δεν προκάλεσαν και δεν απάντησαν στα συνθήματα των συγκεντρωμένων».

Οι 30 και πλέον συγκεντρωμένοι αποχώρησαν μόνο όταν έφτασαν άνδρες της αστυνομίας.

(Με πληροφορίες από το cretapost.gr)