17-02-2021

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στη δεύτερη «γιάφκα» του Πετρακάκου, στον Μαραθώνα (video)

Ρουκετοβόλα, καλάζνικοφ, πυρομαχικά και άλλον βαρύ οπλισμό βρήκαν οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο νέο κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στον Μαραθώνα. Στον περιβάλλοντα χώρο της «γιάφκας» βρέθηκαν, επίσης, επτά αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες, τα οποία εκτιμάται πως είναι κλεμμένα και ενδεχομένως να έχουν χρησιμοποιηθεί σε αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κρησφύγετο νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με πλαστά στοιχεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από μέλος της λεγόμενης «συμμορίας ληστών του Διστόμου», στην οποία συμμετείχε και ο προσφάτως συλληφθείς στον Βόλο, Γιώργος Πετρακάκος. Σε κρησφύγετο, στον Βόλο είχαν βρεθεί δύο πλαστές ταυτότητες. Με αυτά τα στοιχεία αναζητούνταν στην Αττική νέοι πιθανοί κρυψώνες όπως σπίτια και αποθήκες.

Το κρησφύγετο είναι ένα σπίτι με δύο υπόγεια, μέσα στα οποία βρέθηκαν μέχρι στιγμής τα εννέα οχήματα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι κλεμμένα, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα που θα γίνει στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου θα μεταφερθούν και τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Αντιτρομοκρατική.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνουν τα αντικείμενα που φαίνονται μακροσκοπικά, στο εσωτερικό του σπιτιού με τα δύο υπόγεια (καθώς δεν μπορούν να μπουν οι αστυνομικοί αν δεν τελειώσει η βασική έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας).

Ειδικότερα, υπάρχουν σάκοι που περιέχουν τα όπλα και τα πυρομαχικά, η ποσότητα και το είδος των οποίων θα διευκρινιστεί όταν θα ανοιχτούν από τους πυροτεχνουργούς, μετά την έρευνα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στο χώρο. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, επειδή το σπίτι και οι αποθήκες είναι μεγάλες, εκτιμάται ότι η έρευνα θα διαρκέσει μέρες, ενώ για την πορεία και τα ευρήματα θα γίνονται ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Την ίδια στιγμή στα εργαστήρια της αστυνομίας βαρύτητα, δίνεται στην επεξεργασία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των USB που εντοπίστηκαν στα σπίτια στην Μαγνησία και την Φθιώτιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ερευνούν εάν ο Πετρακάκοςεκτός από ληστής τραπεζών, ήταν και πρόσωπο-κλειδί στη δράση της ένοπλης οργάνωσης πιθανότατα της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών». Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να βρουν εκείνα τα στοιχεία που θα ενισχύουν αυτή την εκδοχή.

Από τις φωτογραφίες με το οπλισμό στην Φθιώτιδα ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το αλεξίσφαιρο γιλέκο, καθώς και τα είδη μεταμφίεσης όπως η περούκα η μάσκα – ομοίωμα προσώπου και τα χέρια από σιλικόνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ