07-03-2021

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για διαδικτυακή απάτη που διέπραξε στην Ολλανδία

Ανύπαρκτα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές φέρεται ότι πούλησε μέσω ολλανδικής διαδικτυακής ιστοσελίδας, άνδρας 31 ετών, ο οποίος συνελήφθη με σχετικό ευρωπαϊκό ένταλμα στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, πρόκειται για ομογενή από τη Γεωργία που κατά το παρελθόν ζούσε στην Ολλανδία, όπου και διαπράχθηκαν οι σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα της Εισαγγελίας του Ρότερνταμ, ο συλληφθείς εμπλέκεται σε 402 περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης κατά το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του περυσινού έτους, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ξεπερνάει τις 107.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω e-shop φθηνές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, Η/Υ, τάμπλετ κ.ά. Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρηματικά ποσά για την απόκτηση των συσκευών, που όμως ουδέποτε παραλάμβαναν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα θύματα κατήγγειλαν την απάτη στις Αστυνομικές Αρχές. Από την έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως μέτοχος της εταιρίας που διαχειριζόταν την εν λόγω ιστοσελίδα. Κατόπιν, οι ολλανδικές διωκτικές Αρχές εξέδωσαν σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ το μεσημέρι οδηγήθηκε στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ