16-02-2021

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή πήρε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος

Ενώπιον της ανακρίτριας διαφθοράς οδηγήθηκε ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, που συνελήφθη χθες ύστερα από ένταλμα για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Παρασκευή προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Με γραπτή του δήλωση ο επιχειρηματίας εκφράζει «εύλογη εντύπωση» για την «πρακτική βεβιασμένης απολογίας» του.

Όπως υποστηρίζει σε γραπτή δήλωσή του, ήταν «πάντοτε, αποδεδειγμένα, στη διάθεση των δικαστικών αρχών», «δεν είχε ασκηθεί, εξ αρχής, σε βάρος μου, και στα πλαίσια της παρούσης υποθέσεως, η οποιαδήποτε ποινική δίωξη», «δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο» και «όλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν ανέκαθεν διαφανής και νόμιμη και τα εισοδήματά μου εμφανή και φορολογητέα στην Ελλάδα».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο αναφέρει ότι «εξομοιώνονται, άδικα, πρόσωπα και πρακτικές, στον χώρο των εξοπλιστικών συμβάσεων και παραγνωρίζεται ότι εγώ, προσωπικά, καθώς και οι εταιρείες συμφερόντων μου, έχουμε υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους (ελέγχους) , ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο» και ότι «μόνο την τελευταία 15ετία έχουμε καταβάλει στο ελληνικό δημόσιο φόρους ύψους 155 εκατ. ευρώ» και καταλήγει: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της και θα αγνοήσει τις διάφορες Κασσάνδρες που πανηγυρίζουν, δημόσια, για τη σύλληψή μου, αδιαφορώντας για τους 3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών».

Η σύλληψη έγινε μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη και τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας για τη σύμβαση που συνήψε η χώρα μας για το εξοπλιστικό σύστημα Embraer (ιπτάμενα ραντάρ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.gr τα στοιχειά βρέθηκαν από την έρευνα που διεξήχθη από το ΣΔΟΕ στο σπίτι του Θωμά Λιακουνάκου, παλαιότερα, όπου προέκυψαν μεταξύ άλλων και χρηματισμός πολιτικού προσώπου πολύ υψηλά ιστάμενου, ο οποίος και κρατούσε προφανώς την υπόθεση αυτή, στο συρτάρι του ΣΔΟΕ. Η αλλαγή της κυβέρνησης έχει οδηγήσει πολλούς να παραδίδουν τέτοιες συγκεκριμένες υποθέσεις οπότε, η 2η και 3η σύλληψη, δεν είναι καθόλου μακριά.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές προέκυψαν στοιχεία για “μίζα” που δόθηκε μέσω offshore σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ericsson για την επίμαχη σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ