23-04-2021

Δολοφονία αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο – «Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου», λέει πατέρας ενός δράστη

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο και ξεκίνησε με την προβολή εικόνων από το περιστατικό.

«Αισθάνομαι υπεύθυνος για αυτό που συνέβη στο παιδί μου» είπε στην κατάθεσή του ο πατέρας του μπάρμαν που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον.

Τα σχετικά βίντεο προβλήθηκαν χθες, όμως σήμερα «έπαιξαν» ξανά κάποιες σκηνές καρέ – καρέ. Άλλωστε τα ερωτήματα σχετικά με τη δύσκολη υπόθεση δολοφονίας του αμερικανού τουρίστα είναι πολλά και γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν και μέσα από αυτά τα βίντεο.

Η κατάθεση του πατέρα του μπάρμαν

Ο πατέρας του δεύτερου κατηγορούμενου που αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας, μίλησε για τη ζωή και τις δράσεις της οικογένειας στη Ζάκυνθο. Ο δεύτερος κατηγορούμενος που γεννήθηκε και έζησε για πολλά χρόνια της ζωής του στην Πάτρα, δούλευε στο μπαρ της Ζακύνθου όπου έγιναν όλα, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά και τους δικούς του, αλλά και την οικογενειακή επιχείρηση.

Όπως εξήγησε ο πατέρας του μπάρμαν η οικογένεια φεύγοντας από την Πάτρα, άνοιξε στο νησί ένα εστιατόριο και προσπάθησε να κάνει μία νέα αρχή.

«Ήταν άριστος μαθητής και κατάφερε να σπουδάσει πληροφορική. Ήταν πάντα ένα πολύ κοινωνικό παιδί για το οποίο έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Σε δικαστήριο δεν είχε ξαναβρεθεί ποτέ στη ζωή του. Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου καθώς κι εκείνος- όπως όλη η οικογένεια- έκανε μια δεύτερη δουλειά προσπαθώντας να βοηθήσει» ανέφερε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Ανέφερε επίσης ότι τη μοιραία βραδιά στην αρχή δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ο μπάρμαν βρισκόταν στην ασφάλεια, αν ήταν εκεί ως μάρτυρας, ως κρατούμενος ή κάτι άλλο.

Η «μάχη» των τεχνικών συμβούλων στις ερμηνείες των βίντεο

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν και τεχνικοί σύμβουλοι οι οποίοι επεξεργάστηκαν και ανέλυσαν τα βίντεο που έχουν καταγράψει το σκηνικό της δολοφονίας του Μπακάρι.

Στο επίκεντρο των καταθέσεών τους ήταν η δράση αλλά και οι κινήσεις του πατρινού μπάρμαν ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο «έκλεισε» τον δρόμο στο θύμα την ώρα που έτρεχε για να γλιτώσει από το πλήθος που τον κυνηγούσε, το απώθησε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να πέσει και έτσι τον έφτασαν οι διώκτες του και να επήλθε ο θάνατός του από τα χτυπήματα.

Πρόκειται για δύο μάρτυρες υπεράσπισης ειδικών γνώσεων που ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν και περιέγραψαν τι είδαν από τις επίμαχες σκηνές και τις ενέργειες των κατηγορούμενων.

Ο πρώτος τεχνικός σύμβουλος ανέφερε ότι υπήρξε μία συμπτωματική σύγκρουση με το θύμα το οποίο είχε την διπλάσια ταχύτητα. Σύμφωνα με όσα είδε και κατέθεσε, ο μπάρμαν εκτοπίστηκε από το άτομα που ήταν μαζί του και τόνισε ότι το πλήθος έφτασε το θύμα μέσα σε δυόμιση δευτερόλεπτα εξηγώντας πώς θα τον προλάβαιναν. Τέλος μιλώντας επίσης για τον τρίτο και τέταρτο κατηγορούμενο ανέφερε ότι δεν χτύπησαν το θύμα στον κορμό και στο κεφάλι.

Και ο δεύτερος τεχνικός σύμβουλος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σύγκρουση τονίζοντας ότι ενδέχεται να ανέτρεψε την πορεία του θύματος ή να ήταν μια απλή σύγκρουση.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα με την κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα που έκανε τη νεκροτομή στο θύμα.

Πηγή: thebest.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ