06-03-2021

Διορίζονται 15.000 εκπαιδευτικοί την επόμενη τριετία – Ποιο είναι το πλάνο του υπουργείου Παιδείας

  • Γαβρόγλου: Ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας
  • Διορισμοί 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση τη χρονιά 2019-20
  • Διορισμοί 5.250 εκπαιδευτικών τη χρονιά 2020-21 και άλλοι τόσοι την επόμενη (2021-22)

Ένα «βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος» της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών μέχρι το 2022, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, σε συνάντηση με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο, θα γίνουν διορισμοί 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά (2019-20), όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, 5.250 εκπαιδευτικών, κατά τη σχολική χρονιά (2020-21), καθώς επίσης και 5.250 εκπαιδευτικών, κατά τη σχολική χρονιά 2021-22).

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και για τον λόγο αυτό ο υπουργός ζήτησε από τις ομοσπονδίες τις προτάσεις τους. Όσον αφορά στην κατανομή των προσλήψεων στις βαθμίδες και τις ειδικότητες της Εκπαίδευσης, όπως ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, οι διορισμοί θα γίνουν «με βάση την αναλογικότητα των αναγκών». «Με τη σημερινή απόφαση, εκπληρώνεται ένα κρίσιμο μέρος του στόχου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων στην εκπαίδευση», σχολίασε μετά τη συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο κ. Γαβρόγλου.

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας. Πορείας δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Η ανακοίνωση των 15.000 μόνιμων διορισμών είναι ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού θα ενισχύσουν τις ρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως π.χ. η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, οι νέες δομές στήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η επέκταση του Ολοήμερου και στα Ολιγοθέσια Δημοτικά, το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κ.ά.

Όπως επεσήμανε, τέλος, το υπουργείο, πρόκειται για δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να υλοποιηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, «αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι μόνιμοι διορισμοί, η στήριξη του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών που το υπηρετούν και η κάλυψη των παιδαγωγικών αναγκών των μαθητών, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ