05-03-2021

Ραγδαίες εξελίξεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι – Θα συνεχιστούν οι έρευνες για την απόδοση ευθυνών

  • Νέα ανατροπή στην υπόθεση για τη φονική φωτιά στο Μάτι
  • Τι διευκρινίζουν πηγές της Εισαγγελίας και του Αρείου Πάγου για τις έρευνες
  • «Η παραγγελία δόθηκε ώστε να έρθει σε γνώση του προϊσταμένου Ηλία Ζαγοραίου και όχι για να ανακόψει την κλήση των υπόπτων»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τις έρευνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μετά τη χθεσινή παραγγελία του Αρείου Πάγου για «πάγωμά» τους, ζητώντας τη συσχέτιση πορίσματος της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου.

Αναλυτικότερα, πηγές της Εισαγγελίας διευκρινίζουν ότι η παραγγελία για έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δόθηκε για να είναι πιο ολοκληρωμένη η έρευνα και όχι για να σταματήσει η πορεία της.

Παράλληλα, όπως υποστήριξαν οι ίδιες πηγές, η παραγγελία δόθηκε ώστε να έρθει σε γνώση του προϊσταμένου Ηλία Ζαγοραίου και όχι για να ανακόψει την κλήση των υπόπτων. «Είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο, που είναι οι εξηγήσεις των υπόπτων», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Δεν αποχωρεί από τη θέση του ο Ηλίας Ζαγοραίος

Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διευκρίνισε σήμερα ότι η παραγγελία της δεν είχε σκοπό να «παγώσει» τις έρευνες για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς, αλλά στόχευε στο να καταστεί γνωστό στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο ότι υπάρχει και η έρευνα της Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου, την οποία πρέπει να λάβει υπόψιν του.

Ακόμη, η Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή ώστε ο Ηλίας Ζαγοραίος να μην αποχωρήσει από τη θέση του -ως όφειλε αφού έχει προαχθεί σε εφέτης ενώ έχει εκλεγεί και ο αντικαταστάτης του- αλλά να παραμείνει σε αυτή, προκειμένου να συνεχίσει τη διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζαγοραίος επέλεξε, αμέσως μετά την καταστροφή στην ανατολική Αττική, να διενεργήσει ο ίδιος μαζί με την συνάδελφο του Βαρβάρα Γνεσούλη, την ποινική έρευνα για την πολύνεκρη πυρκαγιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ