25-02-2021

Πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης – Κινδύνεψαν σπίτια

Σε εξέλιξη είναι από τις το πρωί της Τρίτης πυρκαγιά, η οποία καίει ξερά χόρτα στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, κοντά στα κοιμητήρια της περιοχής.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη δυσχεραίνουν το έργο των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, μέριμνα των οποίων είναι να αποτρέψουν την επέκτασή της σε κατοικημένες περιοχές.

Η πυκαγιά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος στο voria.gr , ξεκίνησε από ένα χωράφι. «Κινδύνεψαν σπίτια αλλά με την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής αντιμετωπίστηκε γρήγορα η φωτιά», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης, σημειώνοντας ότι κάηκε ένα παράπηγμα.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τις προηγούμενες ώρες σε απορρίμματα κοντά στο χωριό Γέφυρα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σβήστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, προκαλώντας υλικές ζημιές σε επιχείρηση που βρίσκεται στην περιοχή.

Στο μεταξύ, φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι ισχυροί βοριάδες προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής. Από τις πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, χωρίς να αναφερθεί, πάντως, κάποιος τραυματισμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ