12-02-2021

Αποζημίωση για την άδικη φυλάκισή του διεκδικεί ο Τάσος Θεοφίλου

Αποζημίωση για τα πέντε χρόνια της άδικης, όπως αποδείχθηκε, φυλάκισής του διεκδικεί ο Τάσος Θεοφίλου, κάνοντας λόγο για τεκμαρτή περιουσιακή ζημία και ηθική βλάβη.

Όπως αποκαλύπτει το news247, ο 35χρονος που έχει αθωωθεί αμετάκλητα για τη ληστεία στην Πάρο και για ένταξη στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», διεκδικεί αποζημίωση 51.738 ευρώ για τεκμαρτή περιουσιακή ζημία και ηθική βλάβη. Τα χρήματα αυτά προκύπτουν από τις 1.784 ημέρες συνολικής κράτησής του επί του ποσού των 29 ευρώ, το οποίο αποτελεί και το ανώτατο που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

«Τόσο η προφυλάκιση όσο και η μετέπειτα φυλάκιση την οποία υπέστην είχε σοβαρότατο αρνητικό αντίκτυπο στην ζωή μου και την εργασία μου, την οποίαν αναγκάστηκα να διακόψω καθ’ όλη εκείνη τη χρονική περίοδο, πράγμα που δημιούργησε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε μένα αλλά και ανυπολόγιστη στενοχώρια, ταλαιπωρία, αίσθηση αδικίας, διασυρμό και ταπείνωση και μου στέρησε την ελευθερία μου για πέντε από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, δεδομένου ότι κατά τη σύλληψή μου ήμουν 30 ετών και σήμερα είμαι 35 ετών» αναφέρει στην αίτηση ο Τ. Θεοφίλου και συνεχίζει: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της προφυλάκισης και της φυλάκισής μου από μόνο το ότι στερήθηκα τη δυνατότητα να εργάζομαι ήταν το αποτέλεσμα να χάνω εισόδημα τουλάχιστον 29 ευρώ ημερησίως».

Η συζήτηση για το ζήτημα της αποζημίωσης αναμένεται να προσδιοριστεί άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ