07-05-2021

Για τις 27 Σεπτεμβρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

  • Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολούγου
  • Για τη μεταγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο, δεν αποκλείεται η εκδίκαση της υπόθεσης να αναβληθεί ή να διακοπεί

Για τις 27 Σεπτεμβρίου διεκόπη η δίκη της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο επί της οδού Ασκληπιού.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας συνεδρίασε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά αποφάσισε να διακόψει καθώς κάποιοι κ των πέντε αλλοδαπών δικηγόρων δεν είχαν δικηγόρους.

Στο δικαστήριο, μετήχθη και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν εκ των συνηγόρων του στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στη δίκη της Energa. 

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκαν και οι δυο από τους πέντε κατηγορούμενους και συγκεκριμένα οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε. Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο γνωστοποίησαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία. Πρόκειται για τους Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρο Μάτα και Άρμπερ Μπάκο.

Όλοι οι κατηγορούμενοι φέρονται να συμμετείχαν με κάποιο τρόπο στο έγκλημα. Οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται ότι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.

Τόσο ο Αρ. Μπάκο όσο και ο Όλντι Ντούτσε έχουν ήδη στο ενεργητικό τους μία ποινή κάθειρξης 22 και 23 ετών αντίστοιχα, καθώς έχουν καταδικαστεί και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλο, του δικηγόρου που είχε την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντα στη δίκη της Energa – Hellas Power.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ