18-05-2021

Ανήλικο ήταν ένα από τα θύματα του 34χρονου στη Λαμία – «Έβγαλε όπλο και είπε ότι δεν θα με βρει κανείς»

  • Δύο ακόμη υποθέσεις βιασμού «καίνε» τον 34χρονο κατηγορούμενο
  • Το ένα θύμα του τον κατηγορεί  για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση πριν συμπληρώσει τα 18 της χρόνια
  • Τις απειλούσε με διαπόμπευση και τις υποχρέωνε να μένουν μαζί του
  • Τι λέει η μητέρα του κατηγορούμενου

Νέα στοιχεία της υπόθεσης αρπαγής και ομηρίας της 40χρονης Γαλλίδας στη Λαμία, «καίνε» κυριολεκτικά τον 34χρονο κατηγορούμενο. Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ενοχοποιούν τον 34χρονο και για δύο ακόμη υποθέσεις βιασμού.

Ο 34χρονος το πρωί της Τρίτης πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων της Λαμίας, κατηγορούμενος για την αρπαγή της 40χρονης Γαλλίδας, ενώ τώρα έχει να απαντήσει στις καταγγελίες των δύο γυναικών, οι οποίες κατήγγειλαν πως έχουν πέσει θύμα βιασμού και αρπαγής από τον άντρα.

Ένα από τα δύο άλλα θύματα του 34χρονου, τον κατηγορεί για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση, πριν μάλιστα συμπληρώσει τα 18 της χρόνια. Μετά την πρώτη φορά την απειλούσε ότι θα τη διαπομπεύσει και με αυτόν τον τρόπο την υποχρέωνε να υποκύπτει στις ορέξεις του, που περιελάμβαναν δέσιμο και φίμωμα του στόματος.

Μάλιστα, δεν δίστασε μάλιστα σε κάποια στιγμή να την απειλήσει με όπλο στο κεφάλι, κάτι που είχε τρομοκρατήσει τη νεαρή, που φοβόταν και για την ασφάλεια των δικών της σε περίπτωση που μαρτυρούσε κάτι. «Έβγαλε ένα όπλο, το όπλισε και μου το ακούμπησε στο κεφάλι μου και μου είπε ότι δε θα με βρει κανείς. Στη συνέχεια με βίασε, όπως άλλωστε γινόταν κάθε φορά που πήγαινα στο σπίτι του».

«Είχαμε επίσημα δεσμό από το 2006»

Φρικιαστικές είναι οι περιγραφές και στην περίπτωση της άλλης γυναίκας, η οποία χρονικά συνδεόταν με τον κατηγορούμενο από τα λυκειακά τους χρόνια. Από το 2006 που διατηρούσαν επίσημα δεσμό, έμεινε μαζί του μέχρι και πρόσφατα το Σεπτέμβριο, αφού και για εκείνη χρησιμοποιούσε την απειλή της διαπόμπευσης.

Ο 34χρονος ζήτησε και πήρε νέα προθεσμία για την απολογία του, καθώς στην αρχική κακουργηματική κατηγορία της αρπαγής, προστέθηκε από τον Εισαγγελέα η σημείωση «κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή», αλλά και η κατηγορία του βιασμού «κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή».

Στο μεταξύ, η 24χρονη κοπέλα που συζούσε με τον 34χρονο αφέθηκε ελεύθερη.

Οι «σκλάβες» κι ο «αφέντης»

Πρόθεσή του να τις μετατρέψει σε σκλάβες κι εκείνος να είναι ο αφέντης τους. «Στην Ευρώπη υπάρχουν κάποιες γυναίκες που είναι δούλες κι ο άντρας ο αφέντης τους. Φοράνε κολάρο και δεν το βγάζουν παρά μόνο αν το αποφασίσει ο αφέντης τους», τούς έλεγε.

Πολλές από τις αρρωστημένες συνήθειες του 34χρονου είχε περιγράψει πρώτη στους αστυνομικούς και η 40χρονη Γαλλίδα. «Μου είπε ότι εάν φώναζα, θα με σκότωνε. Τον ρώτησα ήρεμα τι ήθελε και αυτός μου είπε ότι δεν θα ξαναφύγεις για την Γαλλία και ότι είσαι ολοκληρωτικά δική μου. Με έλυσε και αυτός κοιμήθηκε χωρίς να με αγγίξει. Μου έδειξε το δωμάτιο και μου είπε καλώς ήρθες στην καινούργια σου φυλακή, είσαι φυλακισμένη εδώ. Του είπα ότι δεν ήθελα να μείνω εκεί, τότε αυτός μου ξανάδεσε τα χέρια, μπροστά αυτή τη φορά, τους αστραγάλους, μου έκλεισε το στόμα και τα μάτια και έφυγε».

Είναι ενδεικτικό ότι και στις τρεις μαρτυρίες περιγράφονται αντικρουόμενες συμπεριφορές του κατηγορούμενου, που από γλυκός σύντροφος μετατρέπονταν σε σαδιστή, που όμως δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να φτάσει στα άκρα προκειμένου να αναγκάσει το θύμα του να υποκύψει ολοκληρωτικά.

Τι λέει η μητέρα του 34χρονου

Από την πρώτη στιγμή ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι οι όποιες ενέργειες του χρεώνονταν από τη Γαλλίδα, ήταν στο πλαίσιο του ερωτικού τους παιχνιδιού και η καταγγελία της ήταν αποτέλεσμα της μη αποδοχής από μέρους της ότι υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους.

«Μάλλον επειδή ο γιος μου δεν την ήθελε, της είπε τέρμα, ήθελε να εκδικηθεί κατά κάποιο τρόπο», ήταν τα λόγια της μητέρας του 34χρονου που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Η υπερασπιστική γραμμή δε φαίνεται να αλλάζει – σε πρώτη φάση τουλάχιστον – και μετά τις καταθέσεις των δύο Ελληνίδων. Ότι δηλαδή είχαν μια πιο προχωρημένη σχέση με τη συναίνεσή τους και το ότι έφτασαν σε αυτό το σημείο είναι αποτέλεσμα της απόρριψης και της ζήλιας για την ύπαρξη της 24χρονης.

Πληροφορίες: tvstar.gr, lamiareport.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ