09-05-2021

«Ο νόμος για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας ισχύει στο ακέραιο», διευκρινίζει το υπ. Ναυτιλίας

«Ο νόμος 4504/2017 ισχύει στο ακέραιο και ουδεμία κατάργησή του θα υπάρξει. Η έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας, σύμφωνα με το νόμο, των νηογνωμόνων και σε αυτούς παραμένει». Αυτό διευκρινίζει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας αναφορικά με δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι καταργείται ο συγκεκριμένος νόμος.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας με δεδομένη την καθυστέρηση προσαρμογής νηογνωμόνων στις προϋποθέσεις που θέτει η ισχύουσα νομοθεσία, εντός της ταχθείσας προθεσμίας (30/09/2018), και λαμβάνοντας υπόψη και υποβληθέντα αιτήματα φορέων της ναυτιλιακής κοινότητας (Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Ένωσις Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού, Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών Ημεροπλόων Σκαφών κ.ά.) εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί ιδιαίτερα μικρή παράταση στην εφαρμογή της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Ναυτιλίας, αν τυχόν δοθεί η προαναφερόμενη παράταση, τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας για το μικρό διάστημα της παράτασης, θα εξακολουθούν να εκδίδονται και από τον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων. «Η διαστρέβλωση των γεγονότων δεν υπηρετεί την αλήθεια, αλλά στόχους ξένους προς την πραγματικότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ