29-10-2020

Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

  • Αδιευκρίνιστη μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου η αιτία της πυρκαγιάς
  • Το πλοίο θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς
  • Την Παρασκευή το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε πάρει κλίση 7 μοιρών
  • Σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που βρισκόταν στο πλοίο εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια

Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη 28/08 στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου«Ελευθέριος Βενιζέλος» υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. Το πρωί του Σαββάτου το πλοίο «κάπνιζε», ωστόσο μετά από ώρες η φωτιά έσβησε. 

Έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα.

Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ. Γεωργίου.

Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Να σημειωθεί ότι η κλίση του πλοίου επανήλθε στις 5 μοίρες. Την Παρασκευή το «Ελευθέριος Βενιζέλος» πήρε κλίση 7 μοιρών, κάτι πολύ επικίνδυνο, και εκκενώθηκε αμέσως, με συνέπεια να σταματήσει για τρεις ώρες η κατάσβεση.

Το πρωί του Σαββάτου σε φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια και γίνεται έρευνα αν ήταν νόμιμη η μεταφορά του όπλου.