27-10-2020

Καταγραφή ζημιών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα από τον ισχυρό σεισμό

Την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ξεκίνησε ο Δήμος Πύλης, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Ο δήμος σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, έδωσε λύσεις σε προβλήματα κατολισθήσεων, διάνοιξης δρόμων και άλλων ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, με τα κατάλληλα μηχανήματα.

«Καλούμε όλους τους δημότες μας, των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό, να το δηλώσουν στην τεχνική υπηρεσία και πολιτική προστασία του δήμου μας, με φωτογραφική τεκμηρίωση, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της πλήρους καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες», δήλωσε ο δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας.

Με ακρίβεια κατέγραψε τα δεδομένα της σεισμικής δόνησης ο επιταχυνσιογράφος στο δημαρχείο Τρικάλων

Με ακρίβεια κατέγραψε τα δεδομένα της σεισμικής δόνησης  ο επιταχυνσιογράφος που βρίσκεται εγκατεστημένος στο κτίριο του δημαρχείου Τρικάλων.

Η επιτάχυνση που κατέγραψε το όργανο ήταν σχεδόν 1% του g (επιτάχυνση της βαρύτητας) στην οριζόντια συνιστώσα Ανατολής – Δύσης, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)