26-10-2020

Ταξίδι στη Σκύρο μέσα από τον φωτογραφικό φακό του SOOC – Καταπράσινο νησί με… κυκλαδίτικη χώρα (εικόνες)

Μια πανέμορφη «μιγάδα» του Αιγαίου, η μισή από Σποράδες καταπράσινη και η άλλη μισή από Κυκλάδες σε τόνους άσπρο – μπλε, η Σκύρος είναι μια αποκάλυψη. Στην Ατσίτσα τα πεύκα «ακουμπάνε» τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, ενώ στα Πουριά οι βράχοι και τα ερείπια του αρχαίου λατομείου σκυριανού πωρόλιθου, δημιουργούν ένα επιβλητικό και συνάμα γαλήνιο τοπίο.

Η Σκύρος είναι το νοτιότερο νησί των Σποράδων, πολύ κοντά στην Εύβοια.

Στην νότια πλευρά του νησιού, όπου το περιβάλλον είναι άγριο και θυμίζει βουνό, ζούσαν παλιότερα τα σκυριανά αλογάκια, σήμα κατατεθέν της Σκύρου, τα οποία σήμερα είναι προστατευόμενο είδος, μαζί με τη φώκια monachus – monachus και τη χελώνα Caretta – Caretta.

Σε όλο το νησί υπάρχουν πολλές βυζαντινές εκκλησίες, διατηρητέα μνημεία της Βυζαντινής περιόδου, ενώ το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων, σκαρφαλωμένο πάνω στο βράχο, γεμάτο μνήμες και πληροφορίες για τη Σκύρο και τη ζωή της.

Μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από το μικρό «στολίδι» του Αιγαίου, με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού του πρακτορείου SOOC.