20-01-2021

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε όλη την Ύδρα – Από υποθαλάσσιο καλώδιο η βλάβη (εικόνες – video)

  • Κανονικά σε όλο το νησί η ηλεκτροδότηση
  • Η Ύδρα έμεινε χωρίς ρεύμα από το πρωί της Κυριακής, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του προβλήματος
  • Υποθαλάσσια η βλάβη που δημιούργησε χάος στο νησί
  • Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια

Στις 15:10 το μεσημέρι της Δευτέρας αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί της Ύδρας, μετά από πολύωρη διακοπή από τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Κάτοικοι και τουρίστες στον δημοφιλή προορισμό του Αργοσαρωνικού ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, καθώς το νησί παρέμεινε χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες. Όπως έγινε γνωστό υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στις 3 τα ξημερώματα προκειμένου να αποκατασταθεί σε πρώτη φάση το πρόβλημα με τη διακοπή του νερού.

Από κει και πέρα, με την τοποθέτηση των τριών γεννητριών που έφτασαν στο νησί, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σταδιακά και έτσι όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια

Κανονικά διεξήχθησαν όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς την Ύδρα και σε καμία περίπτωση δεν διαταράχθηκαν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, διευκρινίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι ο δήμαρχος της Ύδρας δεν ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση πλοίων, ενώ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα, βρισκόταν διαρκώς σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού και στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε διαρκή επικοινωνία, με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, με τον δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη και με τον λιμενάρχη Ύδρας αντιπλοίαρχο Μανδαλάκη Γεώργιο.

Με εντολή του κ. Κουρουμπλή στην Ύδρα αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης ”ΓΑΥΔΟΣ”, με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, καθώς και την περαιτέρω εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ