15-04-2021

ΠΟΕΔΗΝ: Στις 23:03 έφτασε ο πρώτος νεκρός στο «Σισμανόγλειο» (εικόνα)

Φωτογραφία για την ώρα που έφτασε ο πρώτος νεκρός από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική στο ΓΝΑ «Σισμανόγλειο» διαθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), την οποία μάλιστα θα καταθέσει στον Εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφία που έχει ληφθεί από κινητό τηλέφωνο και φαίνεται ότι η παραλαβή της σορού έχει γίνει ώρα 23:03 το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας έτσι στον διοικητή του νοσοκομείου Μανώλη Κουταλά ο οποίος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «Δεν θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός (σ.σ. από το Μάτι) στο Σισμανόγλειο, είχα άλλα πράγματα».

Ο κ. Κουταλάς έχει επίσης δηλώσει ότι η πρώτη σορός διεκομίσθη στο «Σισμανόγλειο» στις 00:00 τα μεσάνυχτα, αλλά η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι πρόκειται για την ώρα καταγραφής και όχι για την ώρα παράδοσης από το ΕΚΑΒ.

«Παραπλανούν δίνοντας στη δημοσιότητα την ώρα της καταγραφής από το Νοσοκομείο του πρώτου νεκρού και παραλείπουν την ώρα της παραλαβής από το ΕΚΑΒ. Θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και την δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όλων των εφημερευόντων Νοσοκομείων όπως και του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ, του ΕΚΑΒ εκείνη τη νύκτα έδωσαν την ψυχή τους για την περίθαλψη των θυμάτων της φωτιάς. Ας μην τους ανακατεύει ο Διοικητής του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες. Να πάψει ο Διοικητής να συκοφαντεί τους εργαζόμενους, εμπλέκοντάς τους σε μια τραγική υπόθεση που δεν έχουν καμία συμμετοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο κ. Κουταλάς έφθασε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου μετά τη μεταφορά του πρώτου νεκρού και πολύ πριν ξεκινήσει το κυβερνητικό σόου στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ