22-04-2021

Συγκλονίζουν οι διασώστες: Έτσι εντοπίσαμε τα πτώματα στο οικόπεδο φρίκης (video)

  • Νέες ανατριχιαστικές μαρτυρίες από την πύρινη τραγωδία
  • Σοκαρισμένοι από τον πόνο και την παγωμάρα στην Ανατολική Αττική οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού
  • Περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν όταν εντόπισαν τα απανθρακωμένα πτώματα στο Μάτι

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι βρίσκονται επί πολλές ημέρες στο σημείο της πύρινης τραγωδίας στην Ανατολική Αττική, έχοντας βιώσει πολύ δύσκολες και ψυχοφθόρες στιγμές τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 οι διασώστες περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν όταν εντόπισαν τα 26 απανθρακωμένα πτώματα στο οικόπεδο φρίκης στο Μάτι.

Όπως ανέφεραν ακολούθησαν τα πολλά καμένα αυτοκίνητα στο τέλος ενός δρόμου και εκεί βρήκαν τα 26 απανθρακωμένα πτώματα αγκαλιασμένα στο οικόπεδο.

Οι 26 άνθρωποι, που βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στο οικόπεδο πλάι στη θάλασσα έχασαν τη ζωή τους μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Οι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής όταν είδαν τη φωτιά να τους πλησιάζει, προσπάθησαν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα, μη γνωρίζοντας ότι μπροστά τους υπήρχε γκρεμός και όχι παραλία.

Η αποπνικτική ατμόσφαιρα, οι τεράστιες φλόγες, ο φόβος και ο πανικός που είναι λογικό να αισθάνονταν, δεν τους επέτρεψαν να φύγουν από το οικόπεδο και να βρουν τα σκαλοπάτια που βρίσκονται λίγο πιο κάτω και τα οποία θα τους οδηγούσαν στην παραλία.

Παγωμάρα και τρόμο βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι

Στη συνέχεια, οι διασώστες περιέγραψαν την παγωμάρα και τον τρόμο που βιώνουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Αττική μετά τις φονικές πυρκαγιές.

Τόσο οι επιζώντες από την εθνική τραγωδία, όσο και οι άνθρωποι που βοήθησαν τις δύσκολες εκείνες ώρες, ζουν έχοντας φρικτές εικόνες αποτυπωμένες στο μυαλό τους αλλά και μεγάλα ψυχολογικά τραύματα που δεν αντιμετωπίζονται εύκολα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ