15-04-2021

Ο τραγικός απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς – 85 οι ταυτοποιημένοι νεκροί, ένας ο αγνοούμενος

  • Συνεχίζονται μέχρι τον Σαρωνικό οι έρευνες για τον αγνοούμενο
  • 85 σοροί νεκρών ταυτοποιήθηκαν
  • Συγγνώμη ζητά ο Κουβέλης

Τους 85 έφτασαν οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, τέσσερα άτομα κατέληξαν στα τραύματά τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ ένα άτομο θεωρείται αγνοούμενο σύμφωνα με την υποβολή επισήμων δηλώσεων στην Πυροσβεστική.

Παράλληλα, άλλος ένας εγκαυματίας, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο». Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής 41 εγκαυματίες, από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ένα παιδί παραμενει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα».

Συγγνώμη ζητά ο Κουβέλης

«Σήμερα το ζητούμενο είναι με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός που έχει προκαλέσει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στην τραγωδία», σημείωσε ο κ. Κουβέλης, ενώ στη συνέχεια «πρόσθεσε ότι δεν έγιναν στρατηγικά λάθη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ