11-04-2021

Στους 85 οι ταυτοποιημένοι νεκροί, ένας αγνοούμενος – Καλά νέα για δύο εγκαυματίες

  • Βγήκε από την εντατική εγκαυματίας
  • Εξιτήριο για έναν ακόμα από τον Ευαγγελισμό
  • Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται, αλλά σε καλή κατάσταση
  • Επίσημα οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική παραμένουν στους 92
  • Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται και επεκτείνονται ακόμα και μέχρι τον Σαρωνικό

Ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα σήμερα, Τετάρτη από τους απανθρακωμένους που είχαν μεταφερθεί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά στην Πυροσβεστική από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων νεκρών στους 85.

Από την Πυροσβεστική, το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι παραμένει ως αγνοούμενο ένα ακόμα άτομο. Διευκρινίζεται ότι από την αρχή είχαν δηλωθεί συνολικά από οικείους τους ως αγνοούμενοι 84 άνθρωποι. Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι δύο γυναίκες είχαν δηλωθεί με δύο ονόματα, δηλαδή το πατρικό τους και του συζύγου τους. Συνεπώς, οι δηλωθέντες ως αγνοούμενοι οριστικά πλέον είναι 82.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και κάποιων τελευταίων δειγμάτων που έχουν απομείνει στο νεκροτομείο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τον έναν που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και δεν αποκλείεται κάποια από τα τελευταία δείγματα να ανήκουν σε ήδη ταυτοποιημένους νεκρούς.

Ωστόσο, θα εξαντληθούν όλες οι έρευνες για την περίπτωση που μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος νεκρός που δεν έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής από κάποιους οικείους του, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχει μικρές πιθανότητες.

Επίσημα οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική παραμένουν στους 92.

Βγήκε από την εντατική εγκαυματίας – Εξιτήριο για έναν ακόμα από τον Ευαγγελισμό

Ένας από τους εγκαυματίες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι πήρε σήμερα, Πέμπτη εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό, ενώ ένας ακόμη παρουσίασε βελτίωση και αποφασίστηκε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Υγείας, συνολικά 42 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 10 σε Μ.Ε.Θ.

Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Στο μεταξύ, δέκα ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων μεγαλώνει, ενώ οι έρευνες στη θάλασσα για τον εντοπισμό του τελευταίου  αγνοούμενου  συνεχίζονται και επεκτείνονται ακόμα και μέχρι τον Σαρωνικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ