13-04-2021

Έγκλημα στην Αντίπαρο: Συνελήφθη ο 37χρονος που σκότωσε τον πατέρα του με κατσαβίδι – Είχε διαφύγει στην Ισπανία

Στη σύλληψη του 37χρονου που στις 21 Ιουλίου είχε σκοτώσει τον πατέρα του προχώρησαν άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου.

Από την πρώτη στιγμή, οι έρευνες των αρχών στράφηκαν στο γιο του θύματος, καθώς τη νύχτα της δολοφονίας, το θύμα διαπληκτίστηκε μαζί του, τόσο στο εστιατόριο στο οποίο δείπνησαν, όσο και στο συγκρότημα των ενοικιαζομένων δωματίων. Αμέσως μετά το φονικό, ο γιος του Derek Amber εξαφανίστηκε.

Όπως έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς αυτοψίες, ιατροδικαστική εξέταση του θύματος και συλλογή, αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, με βάση τα οποία σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, που προσδιόριζε την εμπλοκή του συλληφθέντα στην ανθρωποκτονία. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του, από τον αρμόδιο Ανακριτή.

Σκότωσε τον πατέρα του με κατσαβίδι και έφυγε στο εξωτερικό

Σημειώνεται ότι η σορός του θύματος έφερε χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο στη πλάτη (πιθανότητα κατσαβίδι), καθώς και κακώσεις από στραγγαλισμό, που εκτιμάται ότι προκλήθηκαν νυχτερινές ώρες του Σαββάτου 21 Ιουλίου 2018.

Κατά τις πρωινές ώρες της επομένης (22 Ιουλίου 2018) ο συλληφθείς αποχώρησε εσπευσμένα από την Αντίπαρο και την ίδια ημέρα κατέφυγε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αερολιμένα Αθηνών, πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Το βράδυ της Τρίτης επέστρεψε στην Ελλάδα και συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο πατροκτόνος μεταφέρθηκε στη Σύρο και οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών του νησιού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ