14-04-2021

Συνελήφθη 35χρονος για απόπειρα εμπρησμού στον Μαραθώνα (video)

Ένας 35χρονος Έλληνας συνελήφθη στην περιοχή Ριζάρι του Μαραθώνα, το μεσημέρι της Τετάρτης, για απόπειρα εμπρησμού.

Κάτοικοι είδαν τον άντρα να προσπαθεί να βάλει φωτιά σε πευκοβολόνες και κάλεσαν αμέσως τις αρχές. Ο 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει με ηλεκτροκίνητο μηχανάκι, όμως μερικά μέτρα πιο κάτω συνελήφθη από αστυνομικούς.

Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Οι πληροφορίες λένε πάντως, πως ακόμα κι αν διαπιστωθεί η συμμετοχή του σε άλλες -μικρής έντασης- εμπρηστικές ενέργειες, ο 35χρονος δεν φαίνεται να εμπλέκεται με τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής:

«Συνελήφθη σήμερα 1 Αυγούστου, από υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ., σε συνεργασία με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο ημεδαπός Π.A. του N. ετών 35, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και για απείθεια προς τις διωκτικές αρχές, για πέντε πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε οικοπεδικούς χώρους το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Ιουλίου 2018, στην περιοχή Ριζάρη, του Δήμου Μαραθώνα, στο Νομό Αττικής. Ο προαναφερόμενος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ