23-04-2021

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις φονικές πυρκαγιές – Στην Εισαγγελέα καταθέτει η Ιωάννα Τσούπρα

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η προκαταρκτική έρευνες για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, καθώς σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που χειρίζεται την υπόθεση, σήμερα έχει καλέσει να καταθέσει μεταξύ άλλων την Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής Ιωάννα Τσούπρα και τις επόμενες μέρες τον Δήμαρχο ΠεντέληςΔημοτικούς Συμβούλους των πληγέντων Δήμων, τον επικεφαλής της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Μπαλτάκο και άλλους ένστολους, ενώ αναμένεται να καταθέσουν επίσης ιδιοκτήτες ακινήτων και αρμόδιοι Πολεοδομίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη φονική πυρκαγιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έρευνα για την απρόσκοπτη πρόσβαση πολιτών στις παραλίες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ