19-01-2021

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στη Ρόδο: Εντοπίστηκε σχεδόν άθικτο γερμανικό αεροσκάφος (εικόνα)

Ένα ακόμα γερμανικό αεροσκάφος που κατέπεσε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε ανοιχτά της Ρόδου.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr μάλιστα πολύ σύντομα για το γεγονός θα υπάρξει αφιέρωμα στο περιοδικό Scuba Diver.

Σύμφωνα με τον βρετανό συντάκτη του αφιερώματος, ο οποίος ταξίδεψε στη Ρόδο για να δει από κοντά το αεροσκάφος και πραγματοποίησε καταδύσεις στο νησί, πρόκειται για ένα γερμανικό αεροπλάνο, τύπου JU-52 που είναι σχεδόν άθικτο και από αυτό λείπουν μόνο ο κινητήρας και η γυάλινη καλύπτρα του πιλοτηρίου.

Ο συντάκτης μάλιστα αναφέρει πως όλες οι πόρτες της ατράκτου είναι ακόμα κλειστές και τα παράθυρα είναι τόσο μικρά που δεν μπορεί κανείς να εισχωρήσει για να δει πως είναι το περιεχόμενό του.

Το πιο πιθανό είναι το αεροσκάφος που βρέθηκε στη Ρόδο να μετέφερε αλεξιπτωτιστές ή να ταξίδευε μόνο με το τριμελές πλήρωμά του.

Όπως επισημαίνει η ομάδα Aegean Tec, ο Βρετανός ανακάλυψε το ναυάγιο με τη βοήθεια GPS και ο ίδιος κλήθηκε να πάρει φωτογραφίες από το αεροπλάνο ώστε να γράψει ένα άρθρο για την ιστορία του.

Είναι εντυπωσιασμένος από όλα όσα είδε στο βυθό, και μάλιστα αναφέρει ότι το πιλοτήριο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα και τα συστήματα εκείνης της εποχής, ενώ στις θέσεις τους παραμένουν και τα πολυβόλα.

ΠΗΓH: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ