26-10-2020

Οι αστυνομικοί στάθηκαν υπερήφανοι στο Athens Pride: Είμαστε εδώ για να χτίσουμε ένα όραμα ισότητας (video)

Το φετινό Athens Pride, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, κατακλύστηκε από συγκινητικές και ιστορικές στιγμές. Μια από αυτές ήταν και ο χαιρετισμός από την ομάδα αστυνομικών, η οποία διεμήνυσε «ανοιχτά» και «πολύχρωμα» την υπερηφάνεια της.

Εκ μέρους της μίλησε ο Υπαστυνόμος Α Μιχάλης Λώλης, ο οποιός είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι έλληνας αστυνομικός. Ο κ. Λώλης συμμετέχει στην Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το πρώτο σωματείο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών.

«Είμαστε έλληνες αστυνομικοί. Είναι μεγάλη μας τιμή που είμαστε σήμερα σήμερα εδώ. Σας ευχαριστούμε για αυτήν την υπέροχη υποδοχή και αποδοχή. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε ένα όραμα από κοινού συμπερίληψης, ισότητας και προάσπισης της LGBT κοινότητας από την Ελληνική Αστυνομία μέσα στην ελληνική κοινωνία. Αν μπορούσα ως ελληνας αξιωματικός να ζητήσω από την LGBT κοινότητα για την ομοφοβία και την τρανσφοβία της ΕΛΑΣ, θα το έκανα. Όπως προσωπικά όπως και οι συνάδελφοι που είναι εδώ σήμερα, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε μια βαθιά συγγνώμη. Σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αλλάξει η ελληνική Αστυνομία, για να αλλάξει η ελληνική κοινωνία. Είμαστε ισότιμοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.