13-04-2021

Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Τέσσερα μέλη συμμορίας που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Αναλυτικότερα, η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, οδήγησε στα ίχνη τεσσάρων μελών συμμορίας που ενέχονται σε εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 59, 56, 44 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Συμμορίας» και παράβασης του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων».

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή της Ευκαρπίας πραγματοποιήθηκε συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ποσότητας ηρωίνης μεταξύ δύο μελών της συμμορίας, ενώ στη συνέχεια στην περιοχή της Καλαμαριάς, εμφανίστηκαν τα δύο έτερα μέλη με σκοπό την παραλαβή της προαναφερόμενης ποσότητας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων και από μία  οικία:

  • (5) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (1) κιλού και (162,5) γραμμαρίων,
  • (1) φιαλίδιο που περιείχε υγρή μεθαδόνη, βάρους (203) γραμμαρίων,
  • (6) κινητά τηλέφωνα,
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • (35) νάιλον συσκευασίες για την τυποποίηση – συσκευασία ηρωίνης,
  • (3) κολλητικές ταινίες και
  • Το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ

Επιπλέον, προέκυψε ότι σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων (59χρονος) εκκρεμούσαν πέντε  αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης 24 ετών για παράβαση του Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων»

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ