25-09-2020

Καρέ – καρέ η διάσωση δελφινιού στην Κρήτη: Εμφανίστηκε στα ρηχά παραλίας (video)

 

Την προηγούμενη Παρασκευή μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους λουόμενους που ήταν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, η εμφάνιση στα ρηχά ενός μικρού δελφινιού.

Επρόκειτο για ένα Ζωνοδέλφινο, για το οποίο μόλις ενημερώθηκε το ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων» ξεκίνησαν και οι προσπάθειες για την διάσωση του δελφινιού.

Όλες οι ενέργειες κατεγράφησαν μέρα προς μέρα από τον «Αρίωνα» μέχρι και την ικανοποίηση για την επιτυχή διάσωσή του.

Ημέρα 1

Μετά από ειδοποίηση του ΑΡΙΩΝ, ότι ένα μικρό δελφίνι κολυμπά προς τα αβαθή της Αγ. Μαρίνας, στα Χανιά, δόθηκαν στην περιοχή για να ελεγχθεί η κατάσταση του δελφινιού. Από την περιγραφή και το οπτικό υλικό, αναγνωρίζεται ότι αφορά ένα Ζωνοδέλφινο το οποίο δεν παρουσιάζει εξωτερικά τραύματα και δεν φαίνεται εγκλωβισμένο σε δίχτυα.

Ημέρα 2

Νωρίς το πρωί ο υπεύθυνος του ΑΡΧΕΛΩΝ στα Χανιά, ειδοποίησε ότι το δελφίνι έχει βγει πολύ κοντά στην ακτή και ότι προσπάθησαν να το μετακινήσουν σε βαθύτερο σημείο αλλά αυτό επιστρέφει. Γίνεται προσπάθεια για τη συλλογή δειγμάτων από το δελφίνι για εργαστηριακή ανάλυση και περαιτέρω έλεγχο. Χορηγήθηκε αντιβίωση και ηλεκτρολύτες.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας έως και τη δύση του ήλιου, η Κτηνίατρος παρέμεινε στη παραλία όπου φρόντιζε για την υγεία του δελφινιού μέσα στη θάλασσα. Οι Λιμενικοί επισκέφθηκαν τη παραλία και προσέφεραν τη βοήθειά τους. Δημιουργήθηκε επιτόπου μικρή ομάδα από εθελοντές οι οποίοι υποστηρίζουν τη προσπάθεια διάσωσης του δελφινιού συνεχώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Σύψας: Θα πάμε μέχρι το καλοκαίρι του 2021 με τον κορονοϊο, ακόμα και εμβόλιο να βγει (video)

Ημέρα 3

Προφανώς αισθανόμενο δυνατότερο, το δελφίνι άρχισε να απομακρύνεται από την Αγ. Μαρίνα. Η Κτηνιάτρος και η ομάδα με εθελοντές επιβλέποντες βρίσκονται στην παραλία και ελέγχουν μήπως επιστρέψει και εμφανιστεί σε αβαθή σημεία της ευρύτερης περιοχής για να επέμβουν.

Ημέρα 4

Πραγματοποιήθηκε έρευνα μήπως και εντοπιστεί το δελφίνι σε στεριά, θάλασσα και στις γύρω νησίδες με σκάφος της Κτηνιάτρου μας. Δεν εντοπίστηκε και δόθηκε τέλος στο συναγερμό το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.